Σελίδες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014


ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΘΡΑΚΗ

Το makeleio.gr 
εμπιστεύτηκε τον ανεξάρτητο και έγκυρο  δημοσκόπο
 καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά 
προκειμένου να παρουσιάσει στους αναγνώστες του τα ποσοστά των κομμάτων στη βόρεια Ελλάδα.

ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12%
Prothesi_Makedonia-Makeleio-21
«ΓΝΩΡΙΜΟΣ» ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 
ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
20:53
22/11/2014

Τουλάχιστον 17 ώρες έχουν περάσει από το πρωτοφανές
 αιματοκύλισμα
 σε  νυκτερινό κέντρο  στην Ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά
 και η ΕΛΑΣ ακόμη περιμένει την περίφημη εισαγγελική εντολή
 για να  δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία 
του αλβανού φονιά που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.
Μέλος εγκληματικής οργάνωσης  με διακίνηση ναρκωτικών
 και κυκλώματα πορνείας ο αλβανός «οικονομικός μετανάστης» 
ο μανιακός με το καλάσνικοφ που δε δίστασε να πυροβολήσει
 20χρονα παιδιά την ώρα που αυτά διασκέδαζαν 
διαφεύγει της σύλληψης κυκλοφορεί κάπου στην Αθήνα, 
εάν δεν έχει φύγει για τη χώρα του και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
 περιμένει άδεια για να δώσει τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα,
 για την προστασία των πολιτών.
Από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό που δεν έχει ξανασυμβεί
 στην Ελλάδα
 και το οποίο καταδεικνύει τα νέα ήθη που έχει φέρει μαζί της 
η λαίλαπα
 της παράνομης μετανάστευσης 
έχουν τραυματιστεί σοβαρά 5 νέα παιδιά
 με την κοπέλα 23 ετών να έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι
και να βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση όπως λένε οι γιατροί.
Τα πραγματικά παράλογο και εξοργιστικό της κατάστασης είναι πως
 ο δράστης είναι λέει και «γνώριμος» της ασφάλειας 
γιατί ήδη έχει σκοτώσει ένα άτομο στο Μεταξουργείο πριν ένα χρόνο 
σε ανάλογη περίπτωση και παρόλα αυτά ο αλβανός επί ένα χρόνο
 κυκλοφορεί ελεύθερος υπό το ιδιότυπο καθεστώς του «γνώριμου» 
στη χώρα της μόνιμης αφασίας που λέγεται Ελλάδα.
Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον αλλοδαπό δράστη επικίνδυνο, μανιακό
και εθισμένο στη χρήση κοκαϊνης, γι' αυτό και δρουν πολύ προσεκτικά λέει,
 υπό τον φόβο νέας αιματηρής συμπλοκής, όταν τον βρουν,
αφού είναι οπλισμένος και αδίστακτος,
 αλλά παρόλα αυτά κυκλοφορούσε ελεύθερος τουλάχιστον
εδώ και ένα χρόνο. Συγχαρητήρια.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο αλβανός εγκληματίας ήθελε να σκοτώσει
 όσο πιο πολλούς Έλληνες μπορούσε 
και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.
Αυτό γιατί ήταν έτοιμος να αδειάσει και τη δεύτερη γεμιστήρα
του καλάσνικοφ στα παιδιά αλλά από θεϊκή παρέμβαση ή από καθαρή τύχη,
 ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέψει ότι θέλει,
  το όπλο μπλόκαρε και έτσι αναγκάστηκε να φύγει.
Και  τα ερωτήματα από εδώ και πέρα είναι πολλά:
Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συμπατριώτες του
που τον συνόδευσαν στην επιδρομή στο μαγαζί;
Πως ο αλβανός φονιάς  έφυγε  μετά το φονικό στο Μεταξουργείο
 στην χώρα του και στη συνέχεια ξαναγύρισε 
όντας σεσημασμένος και «γνώριμος» των αρχών;
Για ποιους ελέγχους στα σύνορα μιλάμε;
Πόσοι τέτοιοι αλβανικοί πυρήνες εγκληματικών οργανώσεων
βρίσκονται στην Ελλάδα και ουδείς ασχολείται;
Τέλος έχει σύνορα αυτή η χώρα 
ή πρόκειται περί καφενείου;

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014


ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ: «ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ... ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ»...!!!



Η Eπιτροπή Δεοντολογίας της βουλής συνεδρίασε σήμερα στις φυλακές κορυδαλλού για την περίφημη υπόθεση ΜπαλτάκουΑντί, όμως, να κατηγορούνται οι Σαμαράς – Αθανασίου – Δένδιας για κατάλυση του Συντάγματος κατηγορείται ο Ηλίας Κασιδιάρης για… κακούργημα!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής με αθλητική περιβολή, καθώς εκείνη την ώρα προπονούνταν. Δήλωσε πως: «Οι επιτροπές της βουλής δεν προβλέπεται να συνεδριάζουν στον Κορυδαλλό. Καλά κάνατε όμως και ήρθατε. Ευκαιρία να συνηθίζετε το κλίμα της φυλακής. Σκάνδαλα, off shore εταιρείες βουλευτών, ο υπουργός δικαιοσύνης κλέβει την εφορία και δηλώνει ψευδές πόθεν έσχες. Πολύ σύντομα βουλευτές και υπουργοί θα είναι μόνιμοι τρόφιμοι των φυλακών. Αν, λοιπόν, ήρθατε για να εγκλιματιστείτε, καλά κάνατε».

Εν συνεχεία ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται: «Αποκάλυψα στην Ολομέλεια της Βουλής πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ποδηγετήσει τη Δικαιοσύνη και έχει καταλύσει το Σύνταγμα. Και αντί να βρίσκεται στη φυλακή ο Σαμαράς, βρίσκομαι εγώ, ο Αρχηγός και βουλευτές του Κόμματός μου.Πληρώνουμε το τίμημα της Αλήθειας και τον αγώνα μας για μια Ελεύθερη Ελλάδα».

Οι βουλευτές της Επιτροπής δεν είπαν ούτε μία λέξη καθ” όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ερωτήσεις απηύθυνε μόνο ο Δημήτρης Κουκούτσης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής που συμμετέχει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Λοβέρδος επιμένει και ο Χατζηνικολάου ζορίζεται: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα αυθεντικό εθνικιστικό ακτιβιστικό κίνημα 

Ο Λοβέρδος ήταν χθες καλεσμένος στην εκπομπή του Χατζηνικολάου "Στον ενικό". Μίλησε για τις μνημονιακές κυβερνητικές επιταγές και την πρόταση για εθελοντική εργασία καθηγητών στα σχολεία(!!!). Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή. Επανέλαβε την άποψή του ότι
η Χρυσή Αυγή είναι ένα "αυθεντικό ακτιβιστικό κίνημα" και είναι λογική η επιρροή της όταν αφήνει κενά το κράτος.
Αμέσως ο Χατζηνικολάου αγχωμένος, προσπάθησε με γλοιώδη τρόπο να τον μεταπείσει...
λεγοντάς του τις κλασικές συκοφαντίες περί "εγκληματιών" και "συμμορίας", αλλά ο Λοβέρδος διαχώρισε την θέση του και αρνήθηκε να ανασκευάσει. Έπειτα παρενέβη ο κομμουνιστής Στάθης που του ζήτησε, εν είδει τοποτηρητή του καθεστώτος, να κάνει δήλωση μετανοίας, αλλά αρνήθηκε να μπει στη λογική αυτή.

Όσο και αν τους τσούζει και το ομολογούν σε κρίσεις ειλικρίνειας, η Χρυσή Αυγή είναι ένα αυθεντικό ακτιβιστικό κίνημα, που προέρχεται από τις τάξεις του λαού και μάχεται για τον Ελληνισμό.

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

Μέχρι και ο Τατσόπουλος το παραδέχτηκε: Το Πολυτεχνείο δεν έριξε την Χούντα - Οι αριστεροί το είχαν καταδικάσει! 

Ανήμερα του Πολυτεχνείου ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και πρώην Συριζαίος Τατσόπουλος κατά την διάρκεια πρωινής εκπομπής είχε μια κρίση ειλικρίνειας σχετικά με τα γεγονότα του 1973 και τις θέσεις που είχαν λάβει τα κόμματα της αριστεράς.

Ο Τατσόπουλος λοιπόν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Πολυτεχνείο όχι μόνο δεν έριξε την χούντα αλλά χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την εφαρμογή ενός νέου σκληρότερου στρατιωτικού καθεστώτος. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση των τότε κομμάτων της αριστεράς, δηλαδή στο ΚΚΕ και στο ΚΚΕ εσωτερικού, λέγοντας πως δεν ήθελαν το Πολυτεχνείο γιατί...
είχαν μπει σε προεκλογική τροχιά για τις φοιτητικές εκλογές.

Μάλιστα επισήμανε ότι στην αρχή τα κόμματα είχαν αποκηρύξει και καταδικάσει τα γεγονότα πράγμα που αποτυπώθηκε στο 8ο τεύχος της Πανσπουδαστικής το οποίο έγραφε για 350 προβοκάτορες της ΚΥΠ, ενώ αργότερα όταν είδαν ότι υπάρχει αποδοχή από μέρος της κοινωνίας τότε φυσικά και μπήκαν στο παιχνίδι.

Αυτές οι αλήθειες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της Αριστεράς Τατσόπουλο, θα είχαν σηκώσει θύελλα μιντιακών αντιδράσεων και άλλων κοσμητικών σχολίων όπως χυδαία επίθεση, προκλητικότητα, ιστορική διαστρέβλωση κτλ εάν είχαν ειπωθεί από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην Εθνική εφημερίδα Εμπρός

Το Πολυτεχνείο ζει και βασιλεύει σε τούτο τον έρημο τόπο. Και όσο εκείνο ζει, τόσο τα άλλα γύρω του πεθαίνουν.
Πρώτο θύμα του Πολυτεχνείου είναι η ίδια μας η ΠατρίδαΗ Ελλάδα μας που κατάντησε μια χώρα οικονομικά, ιστορικά και δημογραφικά νεκρή. Πολιτικά ανύπαρκτη. Υπόδουλη, ξεπουλημένη και κάθε άλλο παρά ευυπόληπτη διεθνώς.
Άλλο μεγάλο θύμα του Πολυτεχνείου είναι ο Ελληνικός Λαός. Ένας λαός απελπισμένος, μονίμως ανασφαλής, που προσπαθεί να κατανοήσει τι επιτέλους συμβαίνει στη χώρα του, στη ζωή του. Ο καθένας  βράζει στο ζουμί του περιμένοντας, ώσπου στο τέλος ανεβαίνει σε μια ταράτσα και γίνεται άλλος ένας αριθμός στις λίστες των αυτόχειρων…
 Το μεγαλύτερο όμως θύμα που έπεσε στο Πολυτεχνείο είναι η ίδια η αλήθειαΠοτέ στην ιστορία αυτής της χώρας δεν έχει πιαστεί ο κόσμος κορόιδο τόσο απροκάλυπτα και με τόση συνέπεια και ομοφωνία, με πρώτη διδάξασα την αιώνια αριστερά. Κάθε επέτειος του Πολυτεχνείου συνοδεύεται από απέραντους μονολόγους διαστρεβλώσεων και ανακριβειών. Κάθε άλλη άποψη, «διαφορετική» ας το πούμε, ερμηνεία ή προσέγγιση των γεγονότων, αποκλείεται πανηγυρικά και δημοκρατικά από ΜΜΕ, οργανώσεις, από την εκπαίδευση, από παντού.
Σαράντα ένα χρόνια μεταπολίτευσης και κυριαρχούν οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια ψέματα, ενώ ο λαός παραμένει απληροφόρητος και αποπροσανατολισμένος

 Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε και αυτό ένα πρόσχημα για να καταργηθεί η δημοκρατία κυριολεκτικά, αφού ως γνωστόν η χούντα είχε παραδώσει την εξουσία από τον Οκτώβρη του ΄73, και είχε αναλάβει η κυβέρνηση Μαρκεζίνη για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Φεβρουάριο του ΄74, έγινε όμως η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του ΄73 με μοχλό πίεσης τους φοιτητές και τους νέους (τα αιώνια θύματα δηλαδή της παγκόσμιας τάξης) και ήταν η αφορμή για να επιβληθεί η χούντα Ιωαννίδη με όλα τα συνεπακόλουθα (αφού οι φοιτητές δεν έριξαν το καθεστώς της 21ης Απριλίου αλλά τον Παπαδόπουλο).

Όσον αφορά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, εδώ και σαράντα ένα συναπτά έτη παίζεται μια κασέτα με το παραμύθι των αποδεδειγμένα ανύπαρκτων νεκρών που έχει επιβάλλει το μεταπολιτευτικό κατεστημένο της αριστεράς. Όποιος δεν αποδέχεται την ιστορία της κασέτας, βαφτίζεται φασίστας, ρατσιστής, χουντικός.
Εμείς παλεύουμε κάθε μέρα, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, για τα πραγματικά θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την Ελλάδα, τον Λαό, την αξιοπρέπεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, τον πατριωτισμό, τη λογική.

Και το λανθασμένο σύνθημα των ημερών «Το Πολυτεχνείο ζει» πρέπει να αντικατασταθεί από τα ορθά «Η κλεπτοκρατία ζει», «Η λαμογιοκρατία ζει», «Η ρεμούλα ζει», «Ο ραγιαδισμός ζει».

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014


Γενιά Πολυτεχνείου ΑΕ


Η νεολαία, οι απλοί άνθρωποι  συμμετείχαν στην “εξέγερση του Πολυτεχνείου” αλλά δεν την διοργάνωσαν  Έπρεπε ο Παπαδόπουλος να πληρώσει πολύ ακριβά την άρνηση του να προσγειωθούν τα αμερικάνικα αεροπλάνα στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό του Ισραήλ στο πόλεμο του Yom Kipur, 1973.  (Επιστολή πρέσβη Α.Ι Κοραντή, Το Βήμα 3/7/2011). 
Μήπως το ΚΚΕ ήξερε κάτι και έβγαλε την προκήρυξη 8 της Πανσπουδαστικής που μιλούσε για προβοκάτορες; 
Αλλωστε οι θέσεις των εκπροσώπων της “γενιάς του Πολυτεχνείου” 
στο σχέδιο Ανάν, η στάσης τους στον βομβαρδισμό της Σερβίας, 
στο θέμα των Σκοπίων, 
στην χρηματοδότηση των βιβλίων της ελληνικής ιστορίας 
από το ΝΑΤΟ (Παρασκευή+13 15/4/2011),
αφήνουν πολλές υποψίες για εκλεκτικές  συγγένειες. 
 Η γενιά αυτή αφού έπαιξε το παιχνίδι της ανατροπής του Παπαδόπουλου μετά τον Ιούλιο 1974  συγκροτήθηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και διαγούμισε την Ελλάδα. Ανώνυμη Εταιρεία που πήρε μία Ελλάδα πλούσια και υπερήφανη και την παραδίδει στην επόμενη γενιά φτωχή και εξευτελισμένη, περίγελο του κάθε ενός.

Η “γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ για  40 χρόνια λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, την εκπαίδευση, τον τύπο, παραποιεί ή και αντιστρέφει έννοιες, αλλά δεν παραλείπει να κάνει δώρα στον εαυτό της και να φροντίζει το μέλλον των παιδιών της.

Η “ γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ πρωτοστάτησε στην οργουελικού τύπου αλλοίωση και διαστρέβλωση των εννοιών. Η βία χαρακτηρίστηκε "πολιτικό γεγονός" , η κατάληψη και καταστροφή "διαμαρτυρία", η παρανομία "ανυπακοή", το  έγκλημα "παράβαση".

Η “γενιά του Πολυτχνείου” ΑΕ ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία "προς τα κάτω"στο χαμηλότερο επίπεδο λειτουργίας ποιοτικών κριτηρίων, επιβάλλοντας έναν βάναυσο αμοραλισμό

Η “γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ κατάντησε τον Έλληνα να είναι ένα ηθικό ναυάγιο, κωφάλαλο, ανίκανο να ακούσει, ανήμπορο να μιλήσει και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξει.

Η “γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ επέβαλε με τσαμπουκά, χυδαιότητα  και νταϊλίκι στον Έλληνα  άνθρωπο να ζει ενστικτωδώς τον "θάνατο του Έθνους".



ΠΟΙΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΚΚΕ?????


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος
 Εκτός από το δήθεν «ηρωικό» Πολυτεχνείο,
 αυτές τις ημέρες είναι και η επέτειος ιδρύσεως του ΚΚΕ. 
Ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνουμε κι εμείς ένα αφιέρωμα στην ίδρυση του ΚΚΕ, 
του κόμματος «του εγκλήματος και της προδοσίας», συμφώνως με τον Γεώργιο Παπανδρέου.
 πρωθυπουργο και πατερα του Ανδρεα Παπανδρεου.
Στην αυγή του 20ου αιώνος, λοιπόν, σχηματίσθηκαν στην Ελλάδα 
οι πρώτες σοσιαλιστικές ομάδες. 
Τέτοιες ομάδες εμφανίσθηκαν στην Αθήνα, στον Βόλο και στην Θεσσαλονίκη. 
Ωστόσο, οι οργανώσεις σε Αθήνα και Βόλο ήταν στην ουσία ολιγομελείς παρέες διανοουμένων,
 και παρέμειναν τέτοιες καθώς δεν κατάφεραν να «ανοιχθούν» στην κοινωνία 
και να προσελκύσουν τις λαϊκές μάζες.
 Μόνο οι εν Θεσσαλονίκη σοσιαλιστικές οργανώσεις ήσαν άξιες λόγου, 
λόγω της εκεί παρουσίας περί των 80.000 Εβραίων, 
οι οποίοι Εβραίοι ήταν διεθνώς η «μαγιά» της κομμουνιστικής ανατροπής.

Στην υπό οθωμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι σοσιαλιστές ήσαν Εβραίοι -
κυρίως από την Βουλγαρία-, με πρωτοστατούντα τον Αβραάμ Μπεναρόγια, 
γεννηθέντα το 1887 στην Βουλγαρία και μετέπειτα διδάσκαλο της βουλγαρικής γλώσσης 
στο εβραϊκό σχολείο της Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ). 
Ο Μπεναρόγια μυήθηκε στον μαρξισμό το 1907 κι έναν χρόνο αργότερα συνέγραψε το βιβλίο
 «Το εβραϊκό ζήτημα και η σοσιαλδημοκρατία» 
(την εποχή εκείνη ακόμα και το κόμμα του Λένιν λεγόταν «σοσιαλδημοκρατικό» κι όχι «κομμουνιστικό»), 
εις το οποίο εξηγούσε την ανάγκη στρατεύσεως των όπου γης Εβραίων 
στα «σοσιαλδημοκρατικά» (μαρξιστικά) κόμματα. 
Οι διεθνείς δυνάμεις που κατηύθυναν τα μαρξιστικά κινήματα 
ξεχώρισαν τον Εβραίο αυτό διδάσκαλο και το 1908 τον έστειλαν στην Θεσσαλονίκη 
για να οργανώσει την κατάσταση. Μέχρι τότε, οι οργανωμένοι μαρξιστές της πόλεως (άπαντες Εβραίοι…)
 ήταν διασπασμένοι σε μικρές γκρούπες, με πρόσχημα ιδεολογικές διαφορές, 
αλλά στην πραγματικότητα εξαιτίας της ελλείψεως συντονισμού και ενός ικανού ηγέτη.
 Αυτόν τον ρόλο ορίστηκε να παίξει ο Μπεναρόγια.
avram_mpenariogia
Μετά τον ερχομό του στην πόλη, οι διάσπαρτες ομάδες και ομαδούλες ενώθηκαν 
υπό την ηγεσία του και σχημάτισαν την «Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία – Φεντερασιόν», το 1909. 
Η πρώτη πράξη της Φεντερασιόν, ήταν η έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδος, 
υπό τον τίτλο «Εφημερίς του Εργάτου», σε τέσσερις γλώσσες:
 εβραϊκά, ελληνικά, τουρκικά και βουλγαρικά. 
Αργότερα, η εφημερίς άλλαξε τον τίτλο της σε «Εργατική Αλληλεγγύη» 
(με τον ίδιο τίτλο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα του Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…)
 και τελικώς σε «Αβάντι», με εκδότη τον (Εβραίο) Αλμπέρτο Αρδίττι. 
Από τις νεώτερες εκδόσεις απαλείφθησαν οι άλλες γλώσσες κι έμειναν μόνον τα εβραϊκά, 
προφανώς επειδή δεν είχαν μη Εβραίους αναγνώστας…
Στις εκλογές του 1915, η Φεντερασιόν εισήλθε στην βουλή με δύο βουλευτάς, 
τον Εβραίο Αλμπέρτο Κουριέλ και τον Έλληνα Αριστοτέλη Σίδερι, 
με ψήφους από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.
 Ο Μπεναρόγια απουσίαζε από την ενεργό δράση, διότι είχε εξοριστεί στην Νάξο, από το 1914.
 Αφέθη ελεύθερος το 1917 και έναν χρόνο αργότερα 
πρωτοστάτησε στην δημιουργία του πανελλαδικού βεληνεκούς ΣΕΚΕ
 (Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος),
 το οποίο προσεχώρησε στην «λενινιστική» Γ΄ Διεθνή, γινόμενο όργανο των σιωνιστών της Μόσχας.
imageλκξ
Η ίδρυσις του ΣΕΚΕ –μετέπειτα ΚΚΕ- έγινε κατά την διάρκεια του 1ου Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, 
που συνήλθε στις 17-23 Νοεμβρίου του 1918 (4-10 Νοεμβρίου με το τότε ισχύον ημερολόγιο),
 στον Πειραιά, μια μόλις εβδομάδα μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. 
Πρωτεργάτης της ιδρύσεως ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ενώ συμμετείχαν περίπου 30 σύνεδροι.
 Ιδού κάποια ονόματα συμμετεχόντων: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, 
Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Ζακ Βεντούρα (ιδρυτής της νεολαιίστικης ΟΣΕΝΕ 
(μετέπειτα ΟΚΝΕ, σήμερα ΚΝΕ), Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα κ.α.
 Όπως καταλαβαίνετε, η πλειοψηφία των ιδρυτών του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ήταν εβραϊκή, 
όπως και σ’ όλα τα άλλα Κ.Κ. όπου γης.
Βεβαίως, στο 1ο Συνέδριο συμμετείχαν και ολίγοι Έλληνες, όπως ο Νικόλαος Γιαννιός, 
που μόλις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έφυγαν αηδιασμένοι. 
Ιδού τι αναφέρει σχετικώς ο Γιαννιός:
«Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας όσον και εις την Θεσσαλονίκην, 
ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, 
το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν.
 Το υπό την ηγεσίαν μου τότε Σοσιαλιστικόν Κέντρον Αθηνών (έτος Ιδρύσεως 1911) 
ουδέν μέρος έλαβεν εις την ίδρυσιν του ΚΚΕ. 
Τουναντίον, προσεπαθήσαμεν, μεταβάντες εις τα γραφεία του, οδός Ευριπίδου, 
ν’ αποτρέψωμεν τους νεοφώτιστους κομμουνιστές από του να προσχωρήσουν εις την Μόσχαν,
 προβλέψαντες ποία κρίσις και ποία δεινά επερίμεναν τον σοσιαλισμόν της Ελλάδος 
και την Ελλάδα από την σοβιετικήν παρερμηνείαν του Μαρξισμού. 
Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισηκούσθησαν,
 εφόσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, 
οι δε γύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς.
 Προσήλθαμεν εν τούτοις, ως μειοψηφία, εις το πρώτον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), 
ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα 
της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας. 
Έκτοτε, οι παλαιοί σοσιαλισταί, επολεμήσαμεν και πολεμούμεν φανερά και τίμια τον Μπολσεβικισμόν,
 καθώς και τους κατοπινούς διφορούμενους “συναγωνιστάς” του»
 (πηγή: Ελ. Σταυρίδη, «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ»).
Το 1920, με απόφαση του 2ου Συνεδρίου του, 
το κόμμα προσέθεσε την λέξη «Κομμουνιστικό» στον τίτλο του (ΣΕΚΚΕ) 
και προσεχώρησε στην Γ΄ Κομμουνιστική Διεθνή (Κόμιντερν). 
Τέλος, το 1924 μετονομάσθηκε οριστικώς σε ΚΚΕ.

Τι απέγινε, όμως, ο ιδρυτής του; 
Μόλις οργάνωσε την κατάσταση, ο ιδρυτής του ΚΚΕ, Αβραάμ Μπεναρόγια, 
ολοκλήρωσε την αποστολή που του είχε ανατεθεί και απεσύρθη από την ενεργό δράση
 (ομοίως απεσύρθησαν και οι υπόλοιποι Εβραίοι από την πρώτη σειρά του κόμματος),
 διότι πλέον το κόμμα θα έπρεπε να απευθυνθεί στις ελληνικές πλατιές λαϊκές μάζες 
και πανελλαδικό κόμμα με αρχηγό έναν αλλοεθνή, αλλόφυλο και αλλόθρησκο δεν είχε καμιά τύχη. 
Ο Στάλιν του ανέθεσε την διεύθυνση του Γραφείου της Σοβιετικής Εμπορικής Ατμοπλοΐας στην Ελλάδα. 
Επέζησε του Β΄ Π.Π., μετανάστευσε στο Ισραήλ, όπου και απέθανε το 1979