Σελίδες

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ"  Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974

Οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, που με βάση αυτές η Κύπρος από αγγλική αποικία ανακηρύχθηκε θνησιγενης ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία


Οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου,  που με  βάση αυτές η Κύπρος από αγγλική αποικία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία δημιουργούν  ακόμα και σήμερα πολλά ερωτηματικά.  Τι ήταν όμως τελικά ;
Η αρχή της δικαίωσης του εθνικοαπελευθερωτικου αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59 
 ή  η αρχή του Γολγοθά που περνάει σήμερα η Κύπρος ;

Στην Κυπρο εγινε δημοψηφισμα στις 15-22 Ιανουαριου 1950 για ενωση της Κυπρου με την Ελλαδα,κατοπιν προτασης της Ιερας Συνοδου, και παρα τις απειλες των Αγγλων.Το αποτελεσμα ηταν 96% υπερ της ενωσης (μεχρι και τουρκοκυπριοι ψηφισαν υπερ).
Οι Αγγλοι δεν το αποδεχθησαν
και το 1955 ξεκινησε ο εθνικοαπελευθερωτικος αγωνας των κυπριων με την οργανωση ΕΟΚΑ.
Ο Τ.Παπαδοπουλος (μετεπειτα Προεδρος της Κυπρου το 2000-2005) ηταν υπευθυνος της Παγκυπριας Επιτροπης Κυπριακου Αγωνα (ΠΕΚΑ).
Το κομμουνιστικο κομμα Κυπρου το ΑΚΕΛ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
γιατι ειχε γαλουχησει τα μελη του οτι δεν ειναι ελληνες αλλα κυπριοι, θαρρεις και οι κυπριοι ειναι αλλο εθνος.Το ΑΚΕΛ κατηγορηθηκε ως κομμα οτι ενεργουσε υπο την καθοδηγηση της Ιντελιντζες Σερβις και προδιδε τον αγωνα της ΕΟΚΑ.
Δεκα τρια (13) στελεχη του ΑΚΕΛ εκτελεστηκαν απο την ΕΟΚΑ το 1958
με την κατηγορια της συνεργασιας με τους Αγγλους αποικιοκρατες.

Η συμφωνία της Ζυρίχης υπογράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1959 από τους τότε πρωθυπουργούς της Ελλάδας   Κ.  Καραμανλή και της Τουρκίας  Μεντερές. Η συνθήκη επικυρώθηκε μια βδομάδα αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου 1959 στο Λονδίνο, όπου και υπογράφηκε η Συμφωνία του Λονδίνου από τους πρωθυπουργούς και υπουργούς εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας Αρχιεπίσκοπο  Μακάριο και τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας Φαζίλ  Κιουτσούκ.  
Έτσι τερματίστηκε  η βρετανική κυριαρχία επί της Κύπρου και ιδρύθηκε  ένα  νέο ανεξάρτητο κράτος με την επωνυμία  Δημοκρατία της Κύπρου. Η ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε  στις 16 Αυγούστου του 1960. Η νεοσύστατη όμως Κυπριακή Δημοκρατία απέκτησε ένα Σύνταγμα, το οποίο παραμόρφωνε εντελώς  την αρχή της πλειοψηφίας και έδινε δικαιώματα δυσανάλογα σε σχέση με τον πληθυσμό της κάθε εθνότητας. Οι Τούρκοι της Κύπρου, που αποτελούσαν το 18% του πληθυσμού, έγιναν συγκυρίαρχοι με την πλειοψηφία του 82%.
 Ανάμεσα στα άλλα προέβλεπε : Το Σύνταγμα αυτό  έδινε δικαίωμα   βέτο στον Τούρκο αντιπρόεδρο, τον οποίο εξίσωνε με τον Ελληνα πρόεδρο. Στους δέκα υπουργούς, οι τρεις έπρεπε να ήταν Τούρκοι. Στη Βουλή οι Τούρκοι βουλευτές κατείχαν τις 15 από τις 50 έδρες. Εκλέγονταν με ξεχωριστή εκλογική διαδικασία και προβλέπονταν ξεχωριστές πλειοψηφίες για την ψήφιση φορολογικών νομοσχεδίων, την τροποποίηση του εκλογικού νόμου και την ψήφιση νομοσχεδίων για τους ξεχωριστούς δήμους. Η συμμετοχή των Τούρκων στη δημόσια υπηρεσία ήταν 30% και στο στρατό 40%.
 
Το καίριο ερώτημα όμως, που σήμερα πλανιέται είναι πώς και γιατί οι ΄Ελληνες σύρθηκαν σ' αυτόν το συμβιβασμό του  1959 . Είναι το μεγάλο  ερώτημα  που αφορά την κατάληξη  του αγώνα της ΕΟΚΑ. Με εκείνο τον  αγώνα  ξεκινήσαμε  για ΕΝΩΣΗ. Ύστερα κυνηγήσαμε την αυτοδιάθεση. Και στο τέλος καταλήξαμε στη συμφωνια της Ζυρίχης  με την δημιουργία ενός  ανεξάρτητου  κράτους , υπο κηδεμονια. Μήπως παίξαμε άθελα μας το αγγλικό παιχνίδι; Η μηπως καποιοι επαιξαν θελημενα το Αγγλικο παιγνιδι?

"Για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού βρεθήκαμε" , όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε ανύποπτο χρόνο ο Σπύρος ο Κυπριανού.
Φαίνεται πως όταν υπογράφονταν οι συμφωνίες  ασκήθηκαν μεγάλες  πιέσεις προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά , και έτσι άρχισαν οι εκβιασμοί για διχοτόμηση .
Χαρακτηριστικό του προβλήματος ήταν ότι κάποια μέλη της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας δεν υπέγραψαν τις συμφωνίες .Ο Σεφερης επερνε μερος στις συνομιλιες ως διπλωματης και οταν καταλαβε τι γινοταν,παραιτηθηκε λεγοντας οτι οι συμφωνιες θα ηταν καταστροφικες για την Κυπρο. 
Το δοθέν  Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελείται από 199 άρθρα.
 Από αυτά, τα 47 (στο σύνολό τους ή μέρος τους) "αποτελούν θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και δεν δύνανται, καθ' οιονδήποτε τρόπον, να τροποποιηθουν διά μεταβολής, προσθήκης ή καταργήσεως". Πρόκειται για τα άρθρα που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας.  
Σ ΄ αυτό εδώ  το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι και  οι ΄Αγγλοι όμως έβαλαν το χεράκι τους, αφού ενέπλεξαν τους Τούρκους ως ενδιαφερόμενο μέρος στο Κυπριακό και τους κατεστησαν εγγυητρια δυναμη. Έτσι δημιούργησαν ένα εύθραυστο κράτος, ενιαίο κατ' όνομα , λειτουργικά ομοσπονδιακό, και με το δοθέν σύνταγμα -τέρας, η τουρκική μειονότητα αποτελούσε κράτος εν κράτει  και γενικά ρύθμιζε τη λειτουργία του.
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες   τερματίστηκε η βρετανική κυριαρχία επί της Κύπρου
Φρόντισαν και   βρήκαν και  προστάτες και μάλιστα επίσημα μέσα από την συνθήκη εγγυήσεως,,  η οποία ,όπως τόνιζαν ,  κατοχύρωνε την ανεξαρτησία της Κύπρου, καθόριζε το Σύνταγμα και τα δικαιώματα κάθε κοινότητας , και γενικά με ότι έχει σχέση με τη διακυβέρνηση του νεοσύστατου κράτους.
 
Η προστασία αυτή των τριων εγγυητριων δυναμεων είχε ως στόχο να διατηρηθεί η ανεξαρτησία, και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας,  γι΄ αυτό οι εγγυήτριες δυνάμεις-προστάτες 
(η Αγγλία ,η Τουρκία και  η Ελλάδα ),
εγγυήθηκαν να απαγορεύσουν την προώθηση "είτε της ένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με οποιοδήποτε άλλο κράτος, και φυσικα εννοειτο οτι θα ηταν η Ελλαδα ,
 είτε  τη διχοτόμηση της νήσου".  
 
Οι περισσότεροι Κυπριοι  έβλεπαν στην ανεξαρτησία ένα μεταβατικό στάδιο προς την πλήρη ένωση με την Ελλάδα. Η  τουρκοκυπριακή ηγεσία όμως συνέχισε να προωθεί τα αρχικά της σχέδια, που ήταν ο πλήρης διαχωρισμός των δύο κοινοτήτων, η διχοτόμηση της Κύπρου και η ίδρυση ανεξάρτητου τουρκοκυπριακού κράτους (ή κράτους που θα μπορούσε στη συνέχεια να ενωθεί με την Τουρκία). Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και εκμεταλλευόταν τα προνόμια που της έδιναν οι συνθήκες ,  για να παρεμποδίζει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. 

Ο σκοπός ήταν να φανεί ότι το ενιαίο κράτος των δύο εθνικών κοινοτήτων δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Έτσι, η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματα καμιάς από τις δύο εθνικές κοινότητες και γι ΄ αυτό
την ανεξαρτησια της Κυπρου την υπέσκαπτε η Τουρκια . 
 Υπήρχε ένα  κλίμα καχυποψίας , που τεχνηέντως δημιούργησαν, ως συνήθως οι Άγγλοι ,  με τη μέθοδο του  διαίρει και βασίλευε  και το οποίο  σταδιακά διογκώθηκε με  συνθήκες ανοικτής αντιπαράθεσης. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το  κράτος που δημιούργησαν οι συμφωνίες Ζυρίχης –Λονδίνου άρχισε σιγά-σιγά   να παρουσιάζει ρωγμές, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μεγάλωναν.  
Και έτσι,  επειδή υπήρχαν  δυσκολίες  στη λειτουργία του κράτους ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θεώρησε σκόπιμο και σωστό να προχωρήσει στην αναθεώρηση του συντάγματος σε δέκα τρία ( 13 ) σημεία 30 Νοεμβρίου 1963. 
 Ο Αρχιεπίσκοπος  Μακάριος παρέδωσε τη περίφημη λίστα με τα 13 σημεία,  αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει η Τουρκία,
 ως εγγυήτρια δύναμη,  ως γνωστόν , τα απέρριψε.
 
Η κυβερνηση των Αθηνων ήταν απρόθυμη στην αναθεώρηση , η δε Αγκυρα και ο Κουτσιούκ κάθετα αρνητικοί. .  

Εν τω μεταξύ οι παρακρατικές Τουρκοκυπριακες οργανώσεις  με πρώτη την ΤΜΤ, που είχε ως αρχηγό της τον Ραούφ Ντενκτάς , άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του κράτους,  ώσπου φτάσαμε στα  Χριστούγεννα του 1963. 
Ύστερα από μια τυχαία δολοφονία μιας τουρκοκυπριας ιερόδουλης ξέσπασε η Τουρκοκυπριακή ανταρσία , στήθηκε η πράσινη γραμμή  και οι Τουρκοκύπριοι   αποχώρησαν πλήρως από τη δημόσια υπηρεσία και δημιούργησαν τους Τουρκοκυπριακούς  θύλακους. 
Και μεσα απο αντιπαλοτητες και συραξεις τα επομενα 10 χρονια φτασαμε στον Αττιλα του 1974 , οταν η Τουρκια σαν εγγυητρια δυναμη εισεβαλε στο νησι , για να προασπισει ταχατες την νομιμοτητα βασει των δικαιωματων της που της εδινε η συνθηκη,λογω του οτι ανετραπη η νομιμη κυβερνηση του Μακαριου , απο τον ελληνοκυπριο Ν.Σαμψων (1935-2001).........
Κατ αρχας δεν υπηρξε καμμια ελληνικη εισβολη το 1974.Περι πραξικοπηματος επροκειτο.
Ενω ο Χριστοφιας του ΑΚΕΛ και στελεχη του Συριζα μιλανε για εισβολη της Ελλαδας.
Η Χουντα του Ιωαννιδη οργανωνει και η ΕΟΚΑ Β εκτελει το πραξικοπημα κατα του Μακαριου.
Ο Μακαριος διαφευγει μεσω Μαλτας στις ΗΠΑ.
Η νεα κυβερνηση της Κυπρου με Προεδρο τον  Ν.Σαμψων δεν ανακηρυσσει την ενωση με την Ελλαδα,
αλλα αναμενει να μπει σε συνομιλιες με τον ΟΗΕ.....
Βεβαια η συνθηκη ανεφερε οτι η καθε εγγυητρια δυναμη θα μπορουσε επεμβει για να προασπισει την νομιμοτητα και μετα θα αποχωρησει....
ΑΠΛΑ Η  ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ........
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ...ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΠΕ...
Και φυσικα κανεις στον πλανητη δεν πιστευε οτι η Τουρκια θα εισεβαλε για χαριν της νομιμοτητας, σκοτωνοντας αμαχο πληθυσμο και δολοφονοντας αιχμαλωτους στρατιωτες,
 και εξαφανιζοντας 1819 αγνοουμενους αιχμαλωτους στρατιωτες..............................
Αλλα η Τουρκια οπου επεμβαινει δεν αποσυρεται.
Ειναι  στρατος εισβολης και κατοχης του 40% της Κυπρου.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (XOYNTAΣ),
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ
ΩΣ ΕΞΗΣ:
Ο Γ.Παπαδοπουλος επι κεφαλης της χουντας,ειχε καταργησει τον στρατιωτικο νομο τον Οκτωβριο του 1973 και ειχε προκυρηξει εκλογες για τον φεβρουαριο του 1974, και ορισε μεταβατικη κυβερνηση με επι κεφαλης τον Σπ.Μαρκεζινη.
Αλλα στις 17 Νοεμβρη εγινε η εξεγερση του Πολυτεχνειου.
Γιατι εγινε το Πολυτεχνειο αφου σε 3 μηνες θα γινoνταν εκλογες?Ποιοι εστησαν το Πολυτεχνειο μονο και μονο για να ριξουν τον Παπαδοπουλο και να φερουν τον Ιωαννιδη? Φυσικα οι Αμερικανοι την ειχαν φυλαγμενη στον Παπαδοπουλο επειδη δεν τους αφησε
να χρησιμοποιησουν την βαση της Σουδας κατα τον Αραβοισραηλινο πολεμο υπερ του Ισραηλ
και για τα πετρελαια που ειχε αρχισει να βγαζει η χουντα.
Εκεινη την περιοδο κυκλοφορησε το εντυπο της νεολαιας του ΚΚΕ "Πανσπουδαστικη" Ν8 που εγραφε οτι "πραχτορες της ΚΥΠ ηταν μεσα στο Πολυτεχνειο" στις 17 Νοεμβρη 1973.
Βεβαια δεν ξερουμε ποιοι ηταν αυτοι οι πραχτορες μιας και η ΚΝΕ εξαφανισε αργοτερα αυτο το εντυπο, αλλα ξερουμε οτι οι επωνυμοι του Πολυτεχνειου ειναι αυτοι που χρηματισαν βουλευτες και υπουργοι στα κομματα εξουσιας που κατεστρεψαν την Ελλαδα:
Λαλιωτης-Δαμανακη-Μπιστης-Τσουκατος-Τατουλης -Χριστοδουλακης κλπ κλπ.

Οταν εγινε η εισβολη των Τουρκων στις 20 Ιουλιου 1974, ο Παπαδοπουλος ηταν ηδη σε κατ οικον περιορισμο απο τον Νοεμβριο του 1973.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Η χουντα του Ιωαννιδη ηταν η ηλιθιοι η πραχτορες των Αμερικανων.Μαλλον και τα δυο.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ :
Αποσυρεται λοιπον η ενδοξη Ελληνικη Μεραρχια και η Κυπρος μενει ανοχυρωτη.
Πολλοι υποστηριζουν οτι η χουντα του Παπαδοπουλου δεν αντισταθηκε καθολου στο ιταμο τελεσιγραφο της Αγκυρας.
Αλλοι ισχυριζονται οτι ο Μακαριος μετα τα γεγονοτα της Τηλλυριας και τις συνεχεις προστριβες τις οποιες ειχε με ΟΛΕΣ τις ελληνικες κυβερνησεις, δεν ενοιωθε τοσο καλα με την παρουσια της ελληνικης μεραρχιας και μαλλον ανεχοταν την παρουσια της παρα την επιθυμουσε.
Γιαυτο και κατηγορηθηκε οτι δεν αντισταθηκε στην αποσυρση της.
Ο Αλεξης Παπαχελας στην σελιδα 394 του βιβλιου του
"Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" γραφει για το θεμα αυτο:
"Ο Μακαριος ηταν συνεπως ενημερος αλλα και συμφωνος για την απομακρυνση της ελληνικης μεραρχιας, που ηταν ουσιαστικα ο κυριος ορος της Αγκυρας.Ο Κυπριος ηγετης επιθυμουσε κατα βαθος την αποχωρηση των ελληνικων στρατιωτικων δυναμεων, που τις θεωρουσε "κρατος εν κρατει" ,παραγοντα που περιοριζε την εξουσια του στην Μεγαλονησο ".
Η δικαιολογια που προεβαλε ο Γ.Παπαδοπουλος για την ανακληση της μεραρχιας ηταν οτι η Τουρκια μας απειλησε με πολεμο.
Η αποφαση της Αθηνας να αποσυρει το μεγαλυτερο ελληνικο στρατευμα απο την  Κυπρο δυσαρεστησε τον Κυπριακο λαο , που εβλεπε εμπρακτα πια την ελληνικη κυβερνηση να εγκαταλειπει την ενωση. 

Πεποιθηση του υπογραφοντος το αρθρο ειναι οτι ηταν ενα ΣΟΒΑΡΟ λαθος της δικτατορικης κυβερνησης , αλλα οχι και το μονο καθοριστικο για την μετεπειτα τραγωδια της Κυπρου.


ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ :
Στις 15 Ιουλιου 1974 εγινε αποπειρα πραξικοπηματος εναντιον του απο ομαδα ελληνοκυπριων της ΕΟΚΑ Β που ζητουσαν την ενωση της Κυπρου με την μητερα Ελλαδα.
Μονο που δεν φανταζονταν τι ειχε στο μυαλο του ο Κισινγκερ, ο Αμερικανοεβραιος υπουργος εξωτερικων.
Ο οποιος ξεγελασε την χουντα (οτι δεν θα αντιδρασουν οι ΗΠΑ στην ενωση της Κυπρου με την Ελλαδα )
και χρησιμοποιησε  τον ηλιθιο δικτατορα Ιωαννιδη για αυτον τον σκοπο. Και η χουντα πανικοβλητη απο την εισβολη των Τουρκων,
παρεδωσε αμαχητι με επιορκους και προδοτες αρχηγους των ενοπλων δυναμεων,την Κυπρο παρα την αντισταση στον εισβολεα ηρωων ελληνων αξιωματικων και στρατιωτων.
Με εντολη του προδοτη στρατηγου Μπονανου δεν λαμβανουν μερος τα πιο συγχρονα υποβρυχια που ειχε η Ελλαδα.

Στις 19 Ιουλιου 1974 ,
 μια ημερα πριν εισβαλει ο "Αττιλας" στην Κυπρο
ο Αρχιεπισκοπος Μακαριος προεδρος της Κυπρου ελεγε στο Συμβουλιο Ασφαλειαςτου ΟΗΕ στην Ν.Υορκη:
"καλω το Συμβουλιον Ασφαλειας να χρησιμοποιησει ολους τους τροπους και τα εις την διαθεσιν του μεσα,ωστε η συνταγματικη ταξις εις Κυπρον αποκατασταθει ανευ καθυστερησεως.Τα γεγονοτα στην Κυπρο δεν αποτελουν εσωτερικην υποθεσιν των Ελληνων της Κυπρου.Οι Τουρκοι της Κυπρου επηρεαζονται επισης.Το πραξικοπημα της Ελληνικης Χουντας ειναι μια εισβολη και θα υποφερουν Ελληνες και Τουρκοι.Οι Ελληνες εχουν καταλαβει την Κυπρον και ειναι πολυ περισσοτερο επικινδυνοι απο τους Τουρκους.Εις τα κρατικα κτηρια εχουν αναρτηθει Ελληνικες σημαιες.Σημερον κινδυνευει και η Τουρκοκυπριακη κοινοτης".

Πεποιθηση του υπογραφοντος αυτο το αρθρο ειναι οτι εγινε συμφωνια με τους Αμερικανους ,
 το Κυπριακο με ανταλαγμα την πτωση της χουντας
και την επιστροφη των πολιτικων στην Ελλαδα και ειδικα των "εθναρχη" Καραμανλη και Α.Παπανδρεου.

Στις 24/7/1974 ερχεται ο Καραμανλης απο το Παρισι.
Η δευτερη φαση της τουρκικης εισβολης τον Αυγουστο σφραγιζει την διχοτομιση του νησιου.Εκτοπισε 200,000 ελληνοκυπριους (το 40% των ελληνοκυπριων), σκοτωνοντας και 6,000 αμαχους.
Επι χουντας του ηλιθιου Ιωαννιδη χαθηκε το 4% του νησιου .Επι δημοκρατιας Καραμανλη χαθηκε το 36% , με αποτελεσμα να υπαρχει κατοχη του 40% του νησιου.
Ειναι αυτος ο Καραμανλης που ελεγε
 "η Κυπρος κειται μακρυα"
και μεσα σε ενα (1) μηνα επι των ημερων του ,εγινε ο δευτερος Αττιλας, που κατελαβε το υπολοιπο 36%.

ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ.
ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

ΣΗΜΕΡΑ  Μ Ο Ν Ο  TO EΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ
 ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Τα υπολοιπα κομματα κωφευουν. ΓΙΑΤΙ ?


                                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Α.........
                                                  Οικονομολογος




 
                                                                                            
                                                                                                

"Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ"!

 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


GAPA1
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης κατά το χθεσινό δελτίο ειδήσεων "Εκκεντρικό" με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη βουλή με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλο και τα
περί "Χάϊλ Χίτλερ" του βουλευτη του Συριζα Γ.Παντζα, είπε ότι "αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Αντί να ασχολούνται με την πραγματική αιτία του κακού, που αυτή είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που έφερε τη χώρα στην καταστροφή, ασχολούνται με τέτοια αστεία επεισόδια".
Μάλιστα ο Σ.  Καρατζαφέρης τόνισε ότι ο Παπανδρέου θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή μαζί με τον Άκη. Μίλησε για προδοσία και ότι σκοπίμως έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ,
 αφού ηδη είχε συνεννοηθεί από τον Αύγουστο του 2009 με τον Στρος Καν.
Το θέμα όμως είναι ότι ο Παπανδρέου  έχει ασυλία απ' όλο το σαπιο πολιτικό σύστημα.
Ως συμμορία τον καλύπτουν. Ακόμη και ο Τσίπρας ο οποίος υποτίθεται θα φέρει την πολιτική κάθαρση με την άνοδό του στην εξουσία, παρέχει ομπρέλα προστασίας στον εθνοπροδότη Παπανδρέου. Το είδαμε και στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν άγγιξε καθόλου τον Παπανδρέου. 
Μας δουλεύουν  κανονικα!!!
 

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εθνοπροδοσίας συνέχεια:

Δεν θέλει F-16 στο Καστελόριζο ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δρίτσας - τομεάρχης Άμυνας Σύριζα: "Θέλουμε ένα γιατρό στη Μεγίστη και όχι f-16"... Παρατήρηση : Ο μισθός ενός γιατρού στο Καστελόριζου ισοδυναμεί με τα λεφτά που ΘΑ έδινε
ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ  από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Κανείς τους όμως δεν έδωσε ούτε μισό ευρώ!
Σε  απόλυτα αντεθνικό ντελίριο κατά του Ελληνικού Στρατού εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Τμήματος Δικαιωμάτων της συμμορίας του Σύριζα. Τα ορφανά του ...
Τσαουσέσκου, τα οποία εδώ και κάποιο διάστημα έχουν υιοθετηθεί από τον γνωστό, εβραϊκής καταγωγής, στυγνό κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος, φρόντισαν να αποκαλύψουν ακόμη μια φορά το αντεθνικό τους μίσος, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Στρατεύματος και της υποχρεωτικής στράτευσης.
Ο υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής του  κόμματος του Alexis, Θοδωρής Δρίτσας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να δούμε τι άμυνα θέλουμε. Η λογική μας είναι ότι ένας γιατρός στο Kαστελόριζο είναι πολυτιμότερος από ένα ακόμα F16», επιχειρώντας δολίως, με τον παραδοσιακό κουτοπόνηρο μπολσεβίκικο τρόπο, να φέρει σε αντιπαράθεση τους τομείς της υγείας και της άμυνας. Δε μας είπε όμως ο κύριος Δρίτσας, πως σκέφτεται ο Σύριζα να αποτρέψει ή να αντιμετωπίσει πιθανή (ελέω της γεωστρατηγικής θέσης του Καστελόριζου) τουρκική επιθετική ενέργεια. Μήπως θα προτάξει τους γιατρούς χωρίς σύνορα; Και φανταστείτε πως αυτός ο μπολσεβίκος, είναι υπεύθυνος του τομέα αμυντικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν δυνάμει δηλαδή, υπουργός άμυνας!
Το παραλήρημα βέβαια δε σταμάτησε εκεί. «Ο στρατός εξακολουθεί να καθορίζει κυβερνητικές αποφάσεις», δήλωσε ο… πολύς Νάσος Θεοδωρίδης, ο θεωρητικός ειδήμων της ροζ αριστερής παρανόησης, εκείνος ο οποίος έγραψε πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες και ότι δεν υπήρξε καμιά ποντιακή γενοκτονία από τον αιμοσταγή Κεμάλ. Φυσικά για τις ανθελληνικές του θέσεις, ο Νάσος Θεοδωρίδης «τιμωρήθηκε» από τον president Alexis με την τοποθέτησή του στο τμήμα δικαιωμάτων της συμμορίας της Κουμουνδούρου.
Από το κομμα του θεατρου του παραλογου (μέγας διδάσκαλος ο «Χάιλ Χίτλερ» Πάντζας), δε θα μπορούσε να απουσιάζει η νεολαια του Σύριζα, εκείνη η οποία προ δύο μόλις εβδομάδων διαδήλωνε μαζί με τον Καμίνη για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.
Ο Γιώργος Νιαουνιάκης τάχθηκε με δριμύτητα κατά του θεσμού του Στρατού, με το επιχείρημα (κρατηθείτε!) πως  "η Ελλάδα έχει να κάνει αμυντικό πόλεμο από το 1941, συνεπώς είναι αδιανόητο να παρατείνεται η υποχρεωτική στράτευση" !Αυτοί οι μισέλληνες, επιθυμούν να κυβερνήσουν τη χώρα. Αυτούς προωθούν οι αμερικανοσιωνιστές κερδοσκόποι οι οποίοι απομυζούν τον ιδρώτα του Λαού μας αλλά και οι ευρωπαίοι «δημοκράτες», οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χωματερή λαθρομεταναστών. Αυτοί οι εχθροί του Ελληνισμού, απαιτούν να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.
 Όμως η αλαζονεία τους είναι εκείνη η οποία απογυμνώνει το δήθεν ανθρωπιστικό τους προσωπείο.
 Άλλωστε παρά την καθεστωτική προπαγάνδα των συντρόφων τους
στα πλήρως ελεγχόμενα μέσα μαζικής εξαπάτησης, ο Λαός μας γνωρίζει καλά, πως
 η Αριστερά δεν έχει Ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο και μάλιστα εξόχως βεβαρυμένο!