Σελίδες

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

13 Ιουνίου: Ημέρα μνήμης για τους Σταλινικούς διωγμούς κατά του Ποντιακού Ελληνισμού

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 - 22:29
13 Ιουνίου: Ημέρα μνήμης για τους Σταλινικούς διωγμούς κατά του Ποντιακού Ελληνισμού
Το 1997 με απόφαση του Διεθνούς Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου που καταδικάζει τον Σταλινισμό και τις σταλινικές διώξεις που υπέστησαν οι Έλληνες πόντιοι στην πρώην ΕΣΣΔ, ορίσθηκε η 13η Ιουνίου ως ημέρα μνήμης. Την ημέρα αυτή το 1949 πραγματοποιήθηκε η βίαιη εκτόπιση των ποντιακών πληθυσμών που ζούσαν στον Καύκασο, στις στέπες της Κεντρικής Ασίας.
Γενοκτονία δια της πείνας
Κατ’ αρχάς, στη Ρωσσία υπήρχαν 750.000 Έλληνες, ποντιακής προέλευσης οι περισσότεροι. Το 1919, μετά το πραξικόπημα των μπολσεβίκων, κατάφεραν να φύγουν για την Ελλάδα περί τους 260.000. Η πρώτη γενοκτονία έγινε κατά τα έτη 1929-1933, με την «κολλεκτιβοποίηση». Δεν έγινε βέβαια ειδικά κατά των Ελλήνων, αλλά η προγραμματισμένη από το σταλινικό καθεστώς πείνα, που έπληξε τις αγροτικές περιοχές της Ουκρανίας και της Ν. Ρωσσίας, για να σπάσει τη λυσσαλέα αντίσταση των χωρικών που τους άρπαζαν το βιός τους, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων (σκοπίμως δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, αλλά τα θύματα της προγραμματισμένης πείνας υπολογίζεται ότι έφτασαν τα 7,5 εκατομμύρια).

Η «ελληνική επιχείρηση» της NKVD
Στα μέσα της δεκαετίας του ’30, αρχίζουν οι διώξεις συγκεκριμένων εθνοτικών ομάδων, μεταξύ αυτών και των Ελλήνων. Οι διώξεις παίρνουν μορφή πογκρόμ κατά τα έτη 1937-1938. Η «ελληνική επιχείρηση», με την υπ’ αριθμόν 50215 ντιρεκτίβα της NKVD, άρχισε στις 15 Δεκεμβρίου 1937. Τα πρώτα θύματα ήταν η ηγεσία της ελληνικής μειονότητας, επιφανή στελέχη ελληνικών συλλόγων, ιερείς, δάσκαλοι, συγγραφείς κ.λπ. Μεταξύ αυτών ήταν και πολλοί κομμουνιστές, αλλά αυτό δεν τους έσωσε. Αρκούσε ότι ήταν Έλληνες. Σύμφωνα με μαρτυρία επιζώντος: «Πρώτα συνέλαβαν τους Πόντιους κομμουνιστές. Τους έβαζαν τα χέρια στη μέγγενη και τους έλεγαν: εσείς κάνετε τους κομμουνιστές για να δίνετε μυστικά στην Ελλάδα». Η συνήθης κατηγορία ήταν «συμμετοχή σε παράνομη ελληνική εθνικιστική οργάνωση που στόχευε στη διάλυση της ΕΣΣΔ και στη δημιουργία ανεξάρτητης ελληνικής δημοκρατίας στη Ν. Ρωσσία». Στη συνέχεια, οι διώξεις επεκτάθηκαν και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι Έλληνες θύματα αυτής της περιόδου (που είτε εκτελέστηκαν είτε πέθαναν στα Γκούλαγκ) ήταν γύρω στις 40.000!

Μαρτυρίες επιζώντων
Ιδού κάποιες μαρτυρίες διασωθέντων, που παρουσιάζονται στο πολύ καλό βιβλίο «Ποντιακός Ελληνισμός - Από τη γενοκτονία και το σταλινισμό στην περεστρόϊκα»:

Μαρτυρία 1η : «Ο Στάλιν έδωσε διαταγή το 1936 να φυλακίσουν όλους τους Έλληνες που ήταν πάνω από 18 ετών. Αυτό έγινε μόνο για τους Έλληνες. Είτε ήσουν κομμουνιστής είτε φασίστας, σε παίρνανε. Ήταν εντολή του Στάλιν να κλείσουν κάθε Έλληνα μεγαλύτερο των 18 ετών στις φυλακές, για να εξαλειφθεί το ελληνικό γένος. Αυτό ονομάζεται γενοκτονία».

Μαρτυρία 2η: Το 70% των Ελλήνων του Κουμπάν εκτελέστηκαν. Όπως μας κυνήγησε ο Τοπάλ Οσμάν στον Πόντο, έτσι μας κυνήγησαν κι εκεί. Μετά τους τουφεκισμούς πέθαιναν πολλά γυναικόπαιδα από πείνα. Γιατί όταν σκοτώνουν τον πατέρα που τρέφει την οικογένεια, είναι εύκολο να χαθεί κι η οικογένεια».

Μαρτυρία 3η: «Το 1938 μας φόρτωσαν σε 90 βαγόνια, 25.000 άτομα και μας πήγαν 1.500 χιλιόμετρα από το Γκόρκι, στη Σιβηρία. Εκεί ήταν δάση. Μας έβγαλαν, ανοίξαμε δρόμο και φτάσαμε σε μια πεδιάδα. Εδώ θα μείνετε, μας είπαν. Μέσα στο δάσος, δίχως σπίτια, δίχως τίποτα, μέσα στο χιόνι. Εκεί δουλεύαμε. Κόβαμε ξύλα και τα στοιβάζαμε. Γύρω μας ήταν φαντάροι με αυτόματα. Έτσι, σε έξι μήνες, από 25.000 έμειναν 600. Ήθελαν να μας εξοντώσουν!»

Απολογισμός: 50.000 νεκροί – 350.000 εκτοπισμένοι! 
Το τρίτο κύμα διώξεων κατά των Ελλήνων, ήταν το 1942, κατά την προέλαση των Γερμανών. Χιλιάδες Έλληνες –κυρίως της Κριμαίας- εκτοπίζονταν στα ανατολικά (Καζαχστάν), γιατί θεωρήθηκαν «μελλοντικοί πιθανοί συνεργάτες των Γερμανών». Μετά την υποχώρηση των Γερμανών από τα σοβιετικά εδάφη (1944), άρχισαν νέες διώξεις κατά των Ελλήνων (και των υπολοίπων μη σλαβικών λαών) της Κριμαίας, για «συνεργασία με τους κατακτητές». Ακολούθως, οι Έλληνες οδηγήθηκαν στις άνυδρες στέπες του Ουζμπεκιστάν και του Καζαχστάν. Επίσης, με ειδικό διάταγμα της 20ης Οκτωβρίου 1944, άλλαξαν όλα τα ελληνικά τοπωνύμια στην Κριμαία, για να σβήσει για πάντα κάθε ανάμνηση της εκεί παρουσίας των Ελλήνων. Το 1949, μετά την ήττα των κομμουνιστοσυμμοριτών στην Ελλάδα, οι Έλληνες της ΕΣΣΔ θεωρήθηκαν συλλήβδην «εν δυνάμει πράκτορες του εχθρού» και όσοι είχαν μείνει στις εστίες τους από τις προηγούμενες διώξεις  (στις περιοχές του Καυκάσου), πήραν το δρόμο της εξορίας, κυρίως στο Καζαχστάν. Σύμφωνα με την «Επιτροπή για την Αποκατάσταση των Δικαιωμάτων των Ελλήνων της ΕΣΣΔ», που συστήθηκε στα χρόνια του Γκορμπατσόφ, ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων που εκτοπίστηκε τη δεκαετία του ’40 είναι 350.000, ενώ τα θύματα περί τους 50.000!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/13-iouniou-hmera-mnhmhs-gia-tous-stalinikous-diwgmous-kata-tou-pontiakou-el#ixzz34crTu7VO

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΣΒΗΣΕΙ» ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 

(ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…), 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ 

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

syriza_marioneta2__article
Το λεγόμενο «πολιτικό πλαίσιο» του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, 
που θα γίνει τον άλλο μήνα στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, 
θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική του ιστοσελίδα. 
Το κεντρικό σύνθημα είναι «να σβήσουμε τα σύνορα» 
(κατά το παλιό μαρξιστικό σύνθημα «κάτω τα σύνορα και οι πατρίδες»). 
Και εννοεί βεβαίως, να «σβήσουμε» τα ελληνικά σύνορα, 
για να μπουκάρουν ελεύθερα οι κάθε λογής λαθρομετανάστες. 

Πρωτοφανής φίμωση και κατάλυση του Συντάγματος: Απαγόρευσαν στον βουλευτη Αρβανίτη να μιλάει!

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 - 11:51
Πρωτοφανής φίμωση και κατάλυση του Συντάγματος: Απαγόρευσαν στον Συναγωνιστή Αρβανίτη να μιλάει!
Στον βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη επιβλήθηκαν πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.
Ο βουλευτης αρνήθηκε να απολογηθεί στις εφέτες ανακρίτριες, δηλώνοντας πως δεν έχει συμμετοχή σε καμία έκνομη πράξη και η δίωξη κατά του ιδίου και συλλήβδην του κόμματος είναι ξεκάθαρα πολιτική.
Οι ανακρίτριες αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο, επιβάλλοντας πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους που του στερούν την πολιτική δραστηριότητα.
Πέρα από την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης απαγορεύεται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ομιλία ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής!
Είναι πασιφανές ακόμα και στον πιο δύσπιστο πως η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμία σχέση με το ποινικό δίκαιο, αλλά είναι ξεκάθαρα και μόνο πολιτικη


Έκθεση κόλαφος για την Κύπρο: 

Μειοψηφία οι Έλληνες - 

Υπερτερούν έποικοι και αλλοδαποί


Σοκ προκαλεί η μελέτη του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου,
 σύμφωνα με την οποία οι Ελληνοκύπριοι είναι σχεδόν ήδη μειοψηφία στο νησί
 και σίγουρα θα είναι μειοψηφία τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 
οι Ελληνοκύπριοι είναι μόνο 572.000, με πτωτική τάση.
 Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, 
Γιαννάκης Μάτσης, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, 
είπε ότι επέρχεται «πληθυσμιακή καταστροφή», 
αφού αυτή τη στιγμή υπερτερούν οι κάτοικοι στα κατεχόμενα 
και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρη την Κύπρο.
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί επίσης η υπογεννητικότητα μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, 
η γήρανση του πληθυσμού και το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Η Πηλενόπη Χριστοφορίδου, οικονομολόγος και μέλος του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι
 «με τους υψηλούς ρυθμούς φυσικών γεννήσεων στα κατεχόμενα,
 αλλά και με τα κύματα εισροών κατά τα επόμενα έτη, 
οι έποικοι αριθμούν από 500.00 έως 800.000».
«Με μια προσεκτική ανάγνωση των αριθμών εξάγεται το συμπέρασμα 
ότι σχεδόν ήδη στη Δημοκρατία οι Ελληνοκύπριοι (περίπου 572.000) 
αποτελούν μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» είπε η κ. Χριστοφορίδου.
Προσέθεσε πως «πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μία δημογραφική 
και μεταναστευτική πολιτική με στοχευμένα μέτρα για την προάσπιση 
και διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας και κουλτούρας
 καθώς και της διαφύλαξης της πληθυσμιακής αναλογίας στην Κύπρο».
Ανέφερε πως η πολιτική αυτή θα πρέπει κατ΄ εξοχήν να στοχεύει 
στην ελαχιστοποίηση της μετανάστευσης Κυπρίων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων,
 οι οποίοι, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, άρχισαν να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες
 για εξεύρεση εργασίας, 
και παράλληλα στον περιορισμό της μετανάστευσης μη Κυπρίων προς την Κύπρο.
Ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη και ανησυχητική υπογεννητικότητα
 των Ελληνοκυπρίων, γήρανση του πληθυσμού, 
αλλά και μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα, τόσον εισροών όσο και εκροών


Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:01
09/06/2014
Σάρωσε στον ανασχηματισμό το ΠΑΣΟΚ του 8%
 και εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα
 με την αγάπη και την φροντίδα που επιδεικνύει 
ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, 
ο οποίος έφτασε την κυβέρνηση σχεδόν στα 50 άτομα
 για να χωρέσουν όλοι οι ΠΑΣΟΚοι.