Σελίδες

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη: 

31 Ιουλίου 1920 - 31 Ιουλίου 2014

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη: 31 Ιουλίου 1920 - 31 Ιουλίου 2014

Στις 31 Ιουλίου του 1920 δολοφονήθηκε 
στο κέντρο των Αθηνών ένας ξεχωριστός Έλληνας, 
ίσως ο πιο σημαντικός οραματιστής και μαχητής 
της Ελληνικής Ιδέας στον αιώνα μας.
 Στις 31 Ιουλίου του 1920 δολοφονήθηκε 
ο θρυλικός Ίδας του Μακεδονικού Αγώνος, ο Ίων Δραγούμης.
Βαθύτατα επηρεασμένος από τον Νίτσε 
και τον Auguste-Maurice Barrès,
 ο Ίων Δραγούμης, υπήρξε ο πραγματικός πατέρας 
του Ελληνικού Εθνικισμού, 
όντας βασικός καταλύτης στην διαμόρφωση 
της Ελληνικής Ιδεολογίας, 
κορυφογραμμές της οποίας υπήρξαν ο Περικλής Γιαννόπουλος,
 ο Παλαμάς, ο Σικελιανός και πολλοί άλλοι

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014


1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1973


41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

 ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Γ.Γ. ΚΚΕ


Ζαχαριάδης: 
Ο πόλεμος του Μεταξά είναι φασιστικός, καταχτητικός…



 Απο τις   επιστολές που έστειλε ο Ζαχαριάδης  η «δεύτερη» και η «τρίτη» ησαν γνησιες.Η πρωτη ηταν πλαστη οπως κατηγγειλε το ιδιο το ΚΚΕ , οτι ταχα καλουσε τον λαο να συμμετασχει στον πολεμο κατα των Ιταλων. Η «δεύτερη», που εγράφη στις 26 Νοεμβρίου 1940, κατήγγειλε τον πόλεμο της Ελλάδος ως… ιμπεριαλιστικό: «Ενάντια στη θέληση του λαού, ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ’ ένα τέτοιο πόλεμο… Έξω απ’ αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία». (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Έργων», έκδοση Κ. Ε. του ΚΚΕ). Στην «τρίτη» επιστολή, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης προχωράει πάρα πέρα: «Μετά το διώξιμο των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους του κεφαλαίου που διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί, μα αδέρφια και η συναδέρφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο»
.

Η υπονομευτική στάση του ΚΚΕ στον πόλεμο της Ελλάδος, ήταν απολύτως φυσιολογική εκείνη την χρονική περίοδο, καθότι ίσχυε το περιβόητο σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ. Η δε «αντιστασιακή»  δράση του ΚΚΕ και των υπολοίπων ανά τον κόσμο κομμουνιστών, άρχισε την 22α Ιουνίου 1941, για «την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης».

«Χαφιές» της Γκεστάπο ο Ζαχαριάδης!

Με την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, ο Ζαχαριάδης μεταφέρθηκε στο Νταχάου, όπου παρέμεινε έως το 1945. Στις 30 Μαΐου του 1945, ο Ζαχαριάδης επέστρεψε φρέσκος-φρέσκος στην Ελλάδα, με βρετανικό πολεμικό αεροπλάνο και με καλοθρεμμένα μάγουλα! Πως εξηγείται αυτό; Θα επικαλεστούμε τον αναμφισβήτητα υπεραριστερό συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλο: «Ο Ζαχαριάδης γύρισε στην Αθήνα ντυμένος με αγγλική στολή. Τα μάγουλά του ήτανε καλοθρεμμένα, απόδειξη πως ο λαοφιλής αρχηγός δεν είχε πεινάσει στο στρατόπεδο. Όπως αποδεικνύεται κι από πρόσφατο σχετικό βιβλίο, ο Ζαχαριάδης ήτο κάπος (χαφιές) και συνεπώς μάσαγε καλά, όπως όλοι οι κάποι. Δεν τον κακολογώ – ο άνθρωπος ήθελε να σώσει το τομάρι του» (πηγή: «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 08/10/2000).


Προδότης της Μακεδονίας μας.

Εν συνεχεία, ο Ν. Ζαχαριάδης ήταν ο άνθρωπος που ως αρχηγός του ΚΚΕ, εκτελώντας τις διαταγές των εχθρών της Ελλάδος (Τίτο, Στάλιν κ.λπ.), οργάνωσε και εξετέλεσε το αιματοκύλισμα της Ελλάδος την περίοδο 1946-1949, γνωστό ως «Τρίτο Γύρο», με σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας μας από τον εθνικό κορμό και την ενσωμάτωσή της στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία του Εβραίου Τίτο. Θα επικαλεσθούμε την μαρτυρία του Μάρκου Βαφειάδη, αρχιστρατήγου των συμμοριτών: «Το άλλο είναι με τον Ζαχαριάδη, που το 1946 με τη συμφωνία Τίτο-Πασχάλη-Ζαχαριάδη, τους δίνει τη Μακεδονία ολόκληρη μαζί με τη Θεσσαλονίκη» (πηγή: «Απομνημονεύματα», 5ος τόμος, σελ. 381).
Εξάλλου, ο Ζαχαριάδης ήταν αρχηγός του ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 1949, όταν το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας ανακοίνωσε την κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομελείας της Κεντρικής του Επιτροπής. Προς ενημέρωση των  αναγνωστών μας, που διδάσκονται ΨΕΜΑΤΑ κατά συρροήν στα σχολεία περί της «εθνικής μας αντίστασης», μεταφέρω τα κύρια σημεία της: «Στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

«Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά»

  •  34Share
1F75B2215DB512071D35873475BE6E32.jpg
  Το μίσος δεν κρύβεται τελικά… Ένας από τους Ισραηλινούς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστινίους και δη παιδιά στη Γάζα, αποφάσισε να δείξει πόσο έχει ξετρελαθεί με το «κατόρθωμα» του.
Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και το σχόλιο του αναφέρει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».
Αμέσως προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία, στην οποία ο στρατιώτης ομολογεί πόσο απολαμβάνει τα εγκλήματα του, να ανεβαίνει και στο tweeter. Πιθανολογείται ότι αυτές τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Πάντως, ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα… άδυτα της Μοσάντ
- See more at: http://arouraios.gr/2014/07/simera-skotosa-13-paidia/#sthash.d2eiH1H3.dpuf

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ... ΕΔΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...!!!



Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον …οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.
Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών!
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων.
Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.
Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

 ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

 ΠΟΥ Η ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! 

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ... 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!



Τον παγκόσμιο αποτροπιασμό έχει προκαλέσει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας 
με πρωταγωνιστές  Ισραηλινούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ράμπιν στο Τελα Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια φιλειρηνικής διαδήλωσης στην πλατεία,
αρκετοί Ισραηλινοί είχαν συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο
 και πανηγυρίζοντας για όσα συμβαίνουν στη Γάζα τραγουδούσαν εμετικά συνθήματα: 
«Δεν έχει σχολείο στη Γάζα γιατι δεν έχει άλλα παιδιά»,
 «Μισώ όλους τους Άραβες» και «Η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο».

Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ - 20 οι νεκροί
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σχολείο του ΟΗΕ
 στη Λωρίδα της Γάζας που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο 
βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, σε άλλη μια νύχτα «κόλασης».
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 
οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, 
της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, 
στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.
Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους
 από τις επιδρομές των Ισραηλινών,ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 32 ακόμα άνθρωποι
 προστέθηκαν στον απολογισμό των νεκρών.
Οι Παλαιστίνιοι ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών 
τα ξημερώματα της Τετάρτης, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι 
καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα
 χτυπήθηκε από οβίδα. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα
 και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία του,
 αφήνοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. 
Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες 
προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά 
αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού 
και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, 
δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, 
σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες 
το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 1.231 άνθρωποι, 
μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 7.000.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014



Ο λιμός της πατατας...

Ιρλανδική ιστορία: Τα γεγονότα του 1848,

και η εξέγερση

«Kανένα έθνος δεν είναι ελεύθερο όταν καταπιέζει ένα άλλο» 
Λένα Βερδέ 


Οι εξεγέρσεις, τα απελευθερωτικά και επαναστατικά κινήματα 
έχουν σημαδέψει την νεότερη ιστορία της χώρας 
ξεκινώντας ήδη από το 17ο αιώνα όταν έγινε αποικία της Βρετανίας.
 Μία τέτοια σημαντική στιγμή ήταν και το 1848, 
όταν τα εγκλήματα της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Ιρλανδία
 κορυφώνονταν στο Μεγάλο Λιμό του 1845-49

 Τον Ιούλη του 1848, ένα ριζοσπαστικό κίνημα, 
οι Νέοι Ιρλανδοί, απαίτησαν με εξέγερση 
την ανεξαρτησία της χώρας από τους Βρετανούς. 
Η προσπάθειά τους έμεινε στην ιστορία
 και ως η Εξέγερση του Λιμού, 
αφού την ίδια περίοδο εκατομμύρια Ιρλανδοί 
είτε πέθαιναν αβοήθητοι είτε οδηγούνταν στη μετανάστευση 
για να γλιτώσουν από την πείνα. 
Η αιτία αυτής της βαρβαρότητας ήταν η βρετανική κυριαρχία 
πάνω στο νησί.

Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη αποικία της Βρετανίας.
Από τις αρχές του 17ου αιώνα και για εκατοντάδες χρόνια,
η εκμετάλλευσή της αποτελούσε μεγάλη πηγή εσόδων
 για την κυρίαρχη τάξη της Βρετανίας.
Από τη μία, ήταν το πιο γόνιμο κομμάτι της αυτοκρατορίας
που εφοδίαζε την Αγγλία με φτηνά τρόφιμα και πρώτες ύλες.
Από την άλλη, ήταν η κύρια πηγή ενός φτηνού εργατικού δυναμικού
για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία της Βρετανίας.

Η επισημοποίηση της κατοχής έγινε το 1801 με το Νόμο της Ενωσης.
Ο νόμος ήρθε λίγα χρόνια μετά την άγρια καταστολή
του πρώτου επανασταστικού κινήματος, των Ενωμένων Ιρλανδών,
που εμπνευσμένοι από τη Γαλλική Επανάσταση,
διεκδικούσαν μια ανεξάρτητη Ιρλανδική Δημοκρατία.
Η δράση τους είχε διδάξει στην αστική τάξη της Βρετανίας
ότι για να διατηρήσει την κυριαρχία της,
έπρεπε να απευθυνθεί στην μικρή αλλά ανερχόμενη αστική τάξη της Ιρλανδίας.

Με το Νόμο της Ενωσης, η Ιρλανδία κέρδισε το δικαίωμα
 να στέλνει 105 βουλευτές στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Η πλειοψηφία τους ήταν φυσικά γαιοκτήμονες ή οι γιοι των γαιοκτημόνων.

Οι τελευταίοι από τη μεριά τους, δεν ήθελαν μια εξέγερση. Στόχος ήταν να κερδίσουν περισσότερα προνόμια για τους ίδιους. Από την άλλη, η πλειοψηφία των Ιρλανδών ζούσε σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας, δουλεύοντας σαν εργάτες γης για τους βρετανούς και ντόπιους γαιοκτήμονες και νοικιάζοντας από τους ίδιους ένα κομμάτι γη για να μπορέσουν να θρέψουν την οικογένειά τους.

Οι περισσότεροι γαιοκτήμονες δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους
στην Ιρλανδία. Ζούσαν στην Αγγλία,
έχοντας επιστάτες να διαχειρίζονται τις περιουσίες τους.
Εισέπρατταν τα νοίκια από τους φτωχούς
ή τους πλήρωναν ένα χαμηλό μισθό
 για να καλλιεργούν τις σοδειές και για να εκτρέφουν τα ζώα
που όλα προορίζονταν για εξαγωγή στην Αγγλία και αλλού.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονταν να μεταναστεύσουν
για να γλιτώσουν από την πείνα. Η ίδια η βρετανική κυβέρνηση,
πριν ακριβώς το Μεγάλο Λoιμό,
υπολόγιζε ότι η φτώχεια ήταν τόσο μεγάλη
που το ένα τρίτο των νοικοκυριών,
 αφού πλήρωνε το νοίκι στον γαιοκτήμονα,
 δεν μπορούσε να υποστηρίξει
 τις ανάγκες της οικογένειας.
Η μοναδική λύση για να μπορεί μια οικογένεια
να επιβιώσει ήταν αν κάποια μέλη της κέρδιζαν ένα εποχικό εισόδημα
 στην Αγγλία ή τη Σκωτία.

Ο λοιμός, που εμφανίστηκε με την πρώτη καταστροφή 
της σοδειάς 
της πατάτας το 1845, 
ήταν αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης.
 Τα δύο τρίτα του πληθυσμού εξαρτιόνταν από τη γεωργία 
για να ζήσουν. 
Η φτώχεια τους είχε στρέψει αποκλειστικά 
στην καλλιέργεια της πατάτας 
αφού μόνο η πατάτα παραγόταν
 σε μεγάλες ποσότητες, ικανές να θρέψουν τον κόσμο.
Καθ'όλη τη διάρκεια του λοιμού, υπήρχε αρκετό φαγητό
 για όλο τον πληθυσμό. 
Μόνο που η πλειοψηφία δεν είχε τα λεφτά
 για να το αγοράσει. 
Αντίθετα οι εξαγωγές σε όλα τα είδη συνεχίστηκαν κανονικά. 
Σύμφωνα με μία πανεπιστημιακή μελέτη:
 «Οι εξαγωγές ζώων, μπέικον και χοιρινού αυξήθηκαν 
κατά τη διάρκεια του λιμού.
Το φαγητό έφευγε από τα πιο χτυπημένα από το λοιμό 
τμήματα της Ιρλανδίας με πλοία που περιφρουρούνταν.
 Την ίδια στιγμή, οι φτωχοί δεν είχαν χρήματα 
να αγοράσουν φαγητό
 και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα
 για να απαγορεύσει τις εξαγωγές».

. Η βρετανική άρχουσα τάξη,
έχοντας στο πλευρό της τους Iρλανδούς γαιοκτήμονες,
έκανε την επιλογή να αφήσει τον κόσμο να πεθάνει.

Την πρώτη χρονιά του λιμού, το 1845,
515 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα.
 Την ίδια στιγμή 40.000 τόνοι σιταριού
 βγήκαν από τα λιμάνια της χώρας.
Το 1847 καταγράφηκαν 21.770 θάνατοι.
Πάνω από 25.000 τόνοι σιταριού ταξίδεψαν την ίδια χρονιά
από την Ιρλανδία στο εξωτερικό.
Το 1848, όταν 300.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα,
πάνω από 25.000 τόνοι σιτηρών βγήκαν από τη χώρα.

Υπολογίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του λοιμού, 
ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε 20% με 25%. 
Το 1841 ήταν πάνω από 8 εκατομμύρια. 
Στο τέλος του λοιμού είχαν μείνει 
λίγο πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι 
λίγο πάνω δηλαδή από το σημερινό πληθυσμό.
 Ο βασικότερος συγγραφέας για το κίνημα των Νέων Ιρλανδών, 
Τζον Μίτσελ έγραψε:
 «Ένα νησί που υποτίθεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι 
της πιο πλούσιας αυτοκρατορίας του κόσμου 
έχασε σε πέντε χρόνια δυόμιση εκατομμύρια ανθρώπους
 από την πείνα, από αρρώστιες που σχετίζονταν με την πείνα 
καθώς και από την μετανάστευση, 
τη μοναδική απόδραση από την πείνα». 

Πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρλανδοί, 
άνδρες, γυναίκες, παιδιά πέθαναν από την πείνα
 και τις αρρώστιες.
 Γύρω στις 300.000 άνθρωποι μετανάστευσαν 
στην Αγγλία και τη Σκωτία. 
Πάνω από ένα εκατομμύριο κατέφυγαν στις ΗΠΑ.

Η εξέγερση των Νέων Ιρλανδών ενάντια στην βρετανική κυριαρχία
τον Ιούλη του 1848 έκφρασε την συσσωρευμένη οργή
για τη φτώχεια, την πείνα, το λοιμό και τους θανάτους.
Τόσο οι ηγέτες του κινήματος, όπως οι Ουίλιαμ Σμιθ Ο' Μπράιαν
 και Τόμας Φράνσις Μίγκερ,
όσο και οι οπαδοί των Νέων Ιρλανδών
 είχαν εμπνευστεί από την εξέγερση των γάλλων εργατών στο Παρίσι
την ίδια χρονιά
αλλά και όλες τις εξεγέρσεις που ακολούθησαν στην Ευρώπη.
Αρχισαν έτσι να ετοιμάζουν την δική τους εξέγερση
 με ορίζοντα το φθινόπωρο του 1848.

Το ενδεχόμενο της εξέγερσης τρόμαξε την βρετανική
αλλά και την ιρλανδική αστική τάξη, που έτρεξαν να τους διαλύσουν.
Η κυβέρνηση νομοθέτησε 
τη φυλάκιση χωρίς δίκη
και απείλησε να συλλάβει τους ηγέτες των Νέων Ιρλανδών.
 Με την κίνησή της αυτή, ανάγκασε το κίνημα
σε μια πρόωρη εξέγερση
στις 29 Ιούλη στην επαρχία Τιπερέρι.
Υστερα από μια σκληρή μάχη
 με την αστυνομία και τμήματα του στρατού,
οι Νέοι Ιρλανδοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ 

ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ!

157584-gazastripii1-e1405955235214
Συνεχίζουν απτόητοι τις σφαγές των νηπίων στη Γάζα, αυτοί που απαιτούν να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή! Έτσι, σιωνιστικός πύραυλος έπληξε τον περίβολο του νοσοκομείου της Γάζας. Από τις σφοδρές εκρήξεις σκοτώθηκαν δύο ενήλικες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον  40 άνθρωποι.
Λίγο αργότερα, μια σιωνιστική βόμβα έπληξε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, σκοτώνοντας οχτώ παιδιά («μικρά φίδια» σύμφωνα με χαρακτηρισμό που έδωσε προσφάτως γυναίκα βουλευτής του ισραηλινού κοινοβουλίου…) που έπαιζαν αμέριμνα, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι παιχνίδια τους επιφύλασσαν οι παιδοκτόνοι σιωνιστές!
Και το άκρον άωτον της θρασύτητας: μετά τα δολοφονικά χτυπήματα, οι φονιάδες απέδωσαν τις συγκεκριμένες εκρήξεις σε… αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. 
Συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής, 1.100 Παλαιστίνιοι στην Γάζα, κυρίως άμαχοι, έχουν δολοφονηθεί από την «εκλεκτή» φυλή! Και η σφαγή συνεχίζεται…

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Γιατι έσφαξε τους Εβραίους 

στην Τριπολιτσά 

ο Κολοκοτρώνης;


kolok

Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!
Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν 
ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών 
και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι
 την εξέγερση των Ελλήνων,
οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.
Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες.
Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο
Κολοκοτρώνης και τα παλληκάρια του έσφαξαν 5.000 Εβραίους! Ο Πιερόν καταφεύγει στον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ για να μας δώσει μια εικόνατης σφαγής.