Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014


1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1973


41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

 ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Γ.Γ. ΚΚΕ


Ζαχαριάδης: 
Ο πόλεμος του Μεταξά είναι φασιστικός, καταχτητικός…



 Απο τις   επιστολές που έστειλε ο Ζαχαριάδης  η «δεύτερη» και η «τρίτη» ησαν γνησιες.Η πρωτη ηταν πλαστη οπως κατηγγειλε το ιδιο το ΚΚΕ , οτι ταχα καλουσε τον λαο να συμμετασχει στον πολεμο κατα των Ιταλων. Η «δεύτερη», που εγράφη στις 26 Νοεμβρίου 1940, κατήγγειλε τον πόλεμο της Ελλάδος ως… ιμπεριαλιστικό: «Ενάντια στη θέληση του λαού, ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ’ ένα τέτοιο πόλεμο… Έξω απ’ αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία». (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Έργων», έκδοση Κ. Ε. του ΚΚΕ). Στην «τρίτη» επιστολή, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης προχωράει πάρα πέρα: «Μετά το διώξιμο των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους του κεφαλαίου που διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί, μα αδέρφια και η συναδέρφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο»
.

Η υπονομευτική στάση του ΚΚΕ στον πόλεμο της Ελλάδος, ήταν απολύτως φυσιολογική εκείνη την χρονική περίοδο, καθότι ίσχυε το περιβόητο σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ. Η δε «αντιστασιακή»  δράση του ΚΚΕ και των υπολοίπων ανά τον κόσμο κομμουνιστών, άρχισε την 22α Ιουνίου 1941, για «την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης».

«Χαφιές» της Γκεστάπο ο Ζαχαριάδης!

Με την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, ο Ζαχαριάδης μεταφέρθηκε στο Νταχάου, όπου παρέμεινε έως το 1945. Στις 30 Μαΐου του 1945, ο Ζαχαριάδης επέστρεψε φρέσκος-φρέσκος στην Ελλάδα, με βρετανικό πολεμικό αεροπλάνο και με καλοθρεμμένα μάγουλα! Πως εξηγείται αυτό; Θα επικαλεστούμε τον αναμφισβήτητα υπεραριστερό συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλο: «Ο Ζαχαριάδης γύρισε στην Αθήνα ντυμένος με αγγλική στολή. Τα μάγουλά του ήτανε καλοθρεμμένα, απόδειξη πως ο λαοφιλής αρχηγός δεν είχε πεινάσει στο στρατόπεδο. Όπως αποδεικνύεται κι από πρόσφατο σχετικό βιβλίο, ο Ζαχαριάδης ήτο κάπος (χαφιές) και συνεπώς μάσαγε καλά, όπως όλοι οι κάποι. Δεν τον κακολογώ – ο άνθρωπος ήθελε να σώσει το τομάρι του» (πηγή: «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 08/10/2000).


Προδότης της Μακεδονίας μας.

Εν συνεχεία, ο Ν. Ζαχαριάδης ήταν ο άνθρωπος που ως αρχηγός του ΚΚΕ, εκτελώντας τις διαταγές των εχθρών της Ελλάδος (Τίτο, Στάλιν κ.λπ.), οργάνωσε και εξετέλεσε το αιματοκύλισμα της Ελλάδος την περίοδο 1946-1949, γνωστό ως «Τρίτο Γύρο», με σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας μας από τον εθνικό κορμό και την ενσωμάτωσή της στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία του Εβραίου Τίτο. Θα επικαλεσθούμε την μαρτυρία του Μάρκου Βαφειάδη, αρχιστρατήγου των συμμοριτών: «Το άλλο είναι με τον Ζαχαριάδη, που το 1946 με τη συμφωνία Τίτο-Πασχάλη-Ζαχαριάδη, τους δίνει τη Μακεδονία ολόκληρη μαζί με τη Θεσσαλονίκη» (πηγή: «Απομνημονεύματα», 5ος τόμος, σελ. 381).
Εξάλλου, ο Ζαχαριάδης ήταν αρχηγός του ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 1949, όταν το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας ανακοίνωσε την κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομελείας της Κεντρικής του Επιτροπής. Προς ενημέρωση των  αναγνωστών μας, που διδάσκονται ΨΕΜΑΤΑ κατά συρροήν στα σχολεία περί της «εθνικής μας αντίστασης», μεταφέρω τα κύρια σημεία της: «Στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου