Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ-Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Συμφωνα με την απογραφη του 2011,που δημοσιευθηκε σχεδον στα τελη του 2012,
καταγραφηκε μειωση του ελληνικου πληθυσμου κατα 1,000,000 περιπου , σε συγκριση
με αυτην του 2001.Η τρομακτικη αυτη συρικνωση στην προηγουμενη δεκαετια 2001-2011
ειναι εφαμιλη των εθνικων γενοκτονιων.
Γενοκτονια δεν θεωρειται μονο η θανατωση του πληθυσμου αλλα και η απαγορευση της
τεκνοποιησεως (αμεσα η εμμεσα) λογω της οικονομικης πολιτικης , σε συνδιασμο και με
την αθροα μεταναστευση της νεολαιας της χωρας.
Ο μεσος χρονος  ηλικιας στη Ελλαδα των νεων που τεκνοποιουσαν ηταν στα 25 χρονια
(4 γεννιες ανα αιωνα) , ενω σημερα ο μεσος χρονος ειναι τα 33 χρονια (3 γεννιες ανα αιωνα).
Στα τελη Μαρτιου 2013 απεγραφησαν επισημα περιπου 1,500,000 ανεργοι, με την καταγεγραμμενη ανεργια στους νεους να ανερχεται περιπου στο 60%.
Αποτελεσμα οι νεοι να μην δημιουργουν οικογενειες και αρκετοι να μεταναστευουν στο εξωτερικο
( 70.000 απο την εναρξη της οικονομικης κρισης).
Η απωλεια επιστημονων νεων στο εξωτερικο δημιουργει οικονομικο και ποιοτικο προβλημα
στην χωρα καθως αποχωρουν απο αυτην οι μορφωμενοι πολιτες , για την παιδεια των οποιων
το κρατος δαπανησε τεραστια κεφαλαια.
Η καταργηση των ελαχιστων προνομοιων των τριτεκνων και πολυτεκνων απο την μνημονιακη κυβερνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν προστατευει την μητροτητα, αλλα καθιστα τεκμηριο φορολογισης την αποκτηση παιδιων.
Συμφωνα με στατιστικη μελετη χρειαζονται κατα μεσο ορο 2,1 γεννησεις ανα οικογενεια,
για την σταθεροποιηση του αριθμου του πληθυσμου, ενω αυτην την στιγμη στην Ελλαδα
κυμαινεται κοντα στο 1,3 , με αποτελεσμα την γηρανση και μαρασμο της κοινωνιας.
Τα κομματα της αριστερας στο συνολο τους εχουν ταχθει υπερ των γαμων των ομοφυλοφιλων
και την υιοθετηση παιδιων απο αυτους, που σε συνδιασμο με την ανοχη στην παρανομη λαθρομεταναστευση μεγιστοποιει το προβλημα ακομη περισσοτερο.
Συμφωνα με μελετη εχει υπολογισθει οτι θα απελευθερωθουν 300,000 θεσεις εργασιας
μετα την απελαση 1,500,000, συμφωνα με επισημη απογραφη ,παρανομων λαθρομεταναστων. 

                                                                                                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α......
                                                                                                   Οικονομολογος

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ


Ριζοσπαστης 10/12/1924
Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας!
Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »
Ριζοσπαστης 29/01/1925


«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ"ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η Ελλάδα είναι η τρίτη πιο φτωχή χώρα στην Ε.Ε


Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «27», όπως δείχνει συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) και ξεπερνά μόνον τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. 
Σύμφωνα με την Deutsche Welle συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας για τη φτώχια στις «27» χώρες της ΕΕ κατατάσσει την ...



Γερμανία στην 7η θέση της σχετικής κατάταξης. Ενώ στις λιγότερο φτωχές χώρες περιλαμβάνονται οι Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, αλλά και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Στην 25η θέση βρίσκεται η Ελλάδα και στις δύο τελευταίες η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Η έρευνα του IW προσδιόρισε τη φτώχια βασιζόμενη σε τέσσερις βασικούς δείκτες: τη σχετική εισοδηματική φτώχια, η οποία πλήττει όσους διαθέτουν εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, την υποκειμενική εισοδηματική φτώχια, που βασίζεται στην ατομική εκτίμηση, τον λεγόμενο παράγοντα της στέρησης (χαμηλό επίπεδο διαβίωσης) και τέλος την οικονομική στενότητα, η οποία δείχνει το βαθμό επάρκειας του εισοδήματος ενός νοικοκυριού. Βάσει της έρευνας πιο έντονο είναι το πρόβλημα της φτώχιας στις νεότερες χώρες-μέλη της ΕΕ, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία, στις οποίες έρχεται να προστεθεί η Ελλάδα.
Η αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου έχει κατατάξει την Ελλάδα σε μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης. Με την επιβολή των επαχθών μέτρων ο Έλληνας πολίτης γίνεται συνεχώς όλο και φτωχότερος, ενώ η πλήρη υπακοή της συγκυβέρνηση στους διεθνείς τοκογλύφους εξυπηρετεί μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Σκοπός τους είναι να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό και να απομυζήσουν ακόμα και τα πενιχρά του έσοδα.

ΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε από το βιβλίο του «Επενδύοντας στη φυγή» ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Λόης Λαμπριανίδης σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάθε χρόνο από το 2010 και μετά φεύγουν από την Ελλάδα τουλάχιστον 10.000 επιστήμονες για το εξωτερικό!

Ειδικότερα, με βάση το βιβλίο, το 2010 υπήρχαν περίπου 120.000 Έλληνες επιστήμονες, που εργάζονταν στο εξωτερικό και αποτελούσαν το 10% του συνολικού αριθμού επιστημόνων στην Ελλάδα. Έκτοτε, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 150.000 Έλληνες σε 74 χώρες και συνολικά σε 528 πόλεις!

Έτσι, μπορούμε να βρούμε Έλληνες επιστήμονες (γιατρούς, χημικούς, μηχανικούς) σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου: από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία ως τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Λαμπριανίδη, «πλέον, όσοι φοιτητές διανύουν τα μεγαλύτερα έτη σπουδών αρχίζουν να εξετάζουν τις διόδους φυγής στο εξωτερικό».
http://www.star.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

Σκληρά και ματωμένα εκείνα τα μεγάλα χρόνια. Με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να σφαγιάζονται με εντολή του σουλτάνου από τα τουρκικά στίφη και όχι μόνο στα μέρη όπου ξέσπασε η Επανάσταση, αλλά και στη Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα, την Σμύρνη, την Κύπρο, όπου υπήρχαν Έλληνες. Αυτά δεν θα τα διδαχθούν ποτέ τα παιδιά μας, γιατί έτσι έχουν αποφασίσει αυτοί που κατευθύνουν την «παιδεία»…
Μέχρι τα τέλη του 1823 οι Έλληνες νικούσαν σε όλα τα μέτωπα σε Στερεά και Πελοπόννησο, αλλά μετά ήλθαν τα δάνεια από τους αδελφούς Ρικάρντο και ο διχασμός και ο καταραμένος εμφύλιος και στο τέλος ο Ιμπραήμ με τα Αιγυπτιακά στρατεύματα. Τότε ήταν που πολλοί εδείλιασαν και προσκύνησαν και πήρανε συγχωροχάρτι από τον Ιμπραήμ. Τον Κολοκοτρώνη τον είχαν, τότε, κλείσει φυλακή στην Ύδρα και αναγκάστηκαν να τον ελευθερώσουν μήπως και σταματήσει την λαίλαπα. Πηγαίνοντας ο Ιμπραήμ τότε στα 1825 από τα Καλάβρυτα στην Τριπολιτσά σε ένα χωριό στις Καστάνες βρήκε στο δρόμο του κρεμασμένο έναν προσκυνημένο, που επάνω ήταν καρφωμένο ένα έγγραφο που έλεγε: 
«Τέτοιον καταφρονημένον θάνατον θα έχουν από τους Έλληνας όσοι επροσκύνησαν εις τον Ιμπραχίμην και δεν μετανοήσουν να κινηθούν κατ’ αυτού. Τοιούτον θάνατον θα λάβουν και όσοι έχουν αυτό το άτιμον φρόνημα και δεν το αποβάλλουν. Ακόμη και όσοι ελεύθεροι Έλληνες ιερείς τε και λαϊκοί δεν πιάσουν τα όπλα εις τοιαύτην κρίσιμον περίστασιν. Ο παρών Γιάννης από Μπούμπουκα ήτο σταλμένος από τον Ιμπραχίμην τσιασίτης (κατάσκοπος) και επιάσθη και λαμβάνει τον θάνατον δι’ αγχόνης». 
Εκ του εις Φενεόν Γενικού Στρατηγείου, Ο Γενικός Αρχηγός της Πελοποννήσου Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (Σπηλιάδη, Γ’, 354 και Φωτάκου, Β’, 435).
Αμείλικτος κράτησε ζωντανή τη φλόγα της Επανάστασης. Κράτησε ζωντανή την ιερή φλόγα του Έθνους και στους προσκυνημένους είχε απευθύνει την παρακάτω διαταγή: 
" Δώστε μου τα προσκυνοχάρτια του Μπραϊμη να σας δώσω του Έθνους. Όποιο χωριό δεν γυρίσει στο έθνος θα το αφανίσω από το πρόσωπο της γής. Απ' τη μία θα βγαίνουν οι αραπάδες και απ' την άλλη θα μπαίνω εγώ, θα καίω και θα σκοτώνω. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!" 
Αυτά διέτασσε ο Γέρος του Μωριά στα πικρά, μα γεμάτα Τιμή και Δόξα εκείνα χρόνια. Υπάρχουν σήμερα προσκυνημένοι; Το ερώτημα αφελές και συνάμα ρητορικό. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι για κάθε Έλληνα επίκαιρος ο αιώνιος στίχος του Ανδρέα Κάλβου:
 «ΟΣΟΙ ΤΟ ΧΑΛΚΕΟΝ ΧΕΡΙ
 ΒΑΡΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ,
ΖΥΓΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣ ΕΧΩΣΙ.  
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.»

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ KAPA RESEARCH ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ 22-3-2013

Τελ Αβίβ: Αλλάζουν τα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ

«Στο ζήτημα του ΦΑ θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», δήλωσε πρώην Ισραηλινός ΥΠΕΞ.
Ο Αλον Λιέλ αποδέχθηκε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο.


Παράλληλα με την διάδοση της είδησης ότι το Ισραήλ απολογήθηκε επισήμως στην Τουρκία για την επίθεση στο τουρκικό καράβι «Μαβί Μάρμαρα», η Άγκυρα ψάχνει απάντηση για ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, το οποίο αφορά το μέλλον της κυπριακής οικονομικής κρίσης και των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ: Ποια θα είναι η μελλοντική στάση του Τελ Αβίβ στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ;

Το παραπάνω ερώτημα έθεσε στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αλον Λιέλ το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «CNNTURK». «Θα διακόψετε την συνεργασία σας με την Κύπρο και θα επιδιώξετε την συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», υπήρξε το ερώτημα του τουρκικού δικτύου στον έμπειρο Ισραηλινό πολιτικό.
Απαντώντας στο τουρκικό δίκτυο, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ. Ωστόσο, αποδέχθηκε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», υπήρξε η τελική απάντηση του κ. Λιέλ.
Ας σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής, οι Τούρκοι αναλυτές τονίζουν ότι υπό το φως των νέων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων του με την Τουρκία.
*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
kathimerini.com.cy