Σελίδες

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σαν σήμερα ο «Εθνάρχης» Καραμανλής διέγραψε το χρέος της Γερμανίας 

προς την Ελλάδα

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 - 21:45      48
Σαν σήμερα ο «Εθνάρχης» Καραμανλής διέγραψε το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Πριν από 62 χρόνια, στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 υπογράφηκε στο Λονδίνο από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.
Περίπου 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από την μεταπολεμική περίοδο. Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν γύρω στα 30 δισ. μάρκα. Ας σημειωθεί ότι το γερμανικό χρέος το 1953 αντιστοιχούσε μόλις στο 23% του ΑΕΠ. Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. Σήμερα το ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 180% και μόνο οι πολύ αισιόδοξοι ευελπιστούν ότι θα μειωθεί.
Για την Γερμανία του 1953 όμως η λιτότητα και η επιστροφή των δανείων δεν αποτελούσε επιλογή. Το αντίθετο! Η γερμανική οικονομία χρειαζόταν «φρέσκο» χρήμα για την ανοικοδόμηση της χώρας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις οι πιστώτριες χώρες συμφώνησαν στη διαγραφή σχεδόν του 50% του χρέους, ενώ για το υπόλοιπο προέβλεψαν τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωσή του.




Η “επανάσταση” θέλει καλοπέραση:
 Συριζαίοι βουλευτές 
απαίτησαν και κατάφεραν 
να μην καταργηθούν 
τα βουλευτικά αυτοκίνητα!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

 Η Βουλή πρέπει να λειτουργεί

 με 300 βουλευτές! ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 - 20:00      215
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τιμώντας τον θεσμό και την θέση της ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση και λήψη απόφασης για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς κατά παράβαση του Συντάγματος και δίχως καμία αιτιολογία η εισαγγελέας φυλακών Κορυδαλλού δεν έδωσε άδεια στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην Ολομέλεια.
Παρόλο που η Βουλή είχε στείλει προσκλήσεις στους παρανόμως εγκλείστους βουλευτές να παρερευθούν στην σημερινή Ολομέλεια, η εισαγγελέας φυλακών του Κορυδαλλού κατέλυσε για ακόμη μια φορά το Πολίτευμα, στερώντας αναιτιολόγητα την εν λόγω άδεια.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου δεν γίνεται ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να γίνεται ρυθμιστής του Πολιτεύματος και να στερεί από νομίμως εκλεγμένους βουλευτές το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο.
Η σύνθεση του Κοινοβουλίου πρέπει να είναι πλήρης και όλοι οι βουλευτές να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.