Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ζήτω η Εθνική Επανάσταση του 1821!

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 - 01:02      5
Ζήτω η Εθνική Επανάσταση του 1821!
Από μακρού χρόνου το αντεθνικό Καθεστώς επιχειρεί παντοιοτρόπως να επιβάλλει στον Ελληνικό Λαό εκδοχές του γεγονότος της Εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του 1821, αντίθετες από το αληθές της πνεύμα
Προς τούτο, οι πολιτικάντηδες της Αριστεράς αλλά και της Δεξιάς και δη οι «πεφωτισμένοι» ταγοί, οι έχοντες προσαρμοστεί πριν απ’ όλους τους άλλους στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, ομιλούν περί «λαϊκής εξέγερσης», «λαϊκής πάλης» και συναφών φαιδροτήτων, οι οποίες στο σύνολό τους καταλήγουν στην εκτρωματική διατύπωση -και σε καμία περίπτωση ιστορική τεκμηρίωση και διαπίστωση- πως το Ελληνικό Έθνος είναι γέννημα του 19ου αιώνος.



Τρίτη 24 Μαρτίου 2015


ΚΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΑΝΟΣ 

ΥΠΕΡ ΤΟΥ MISTER TSIPRA

stefanos_manos-630x400
Μετά τους διαφόρους «εθνικοπατριώτες» -τύπου Μπαλτάκου- που… βάραγαν προσοχές στον mister Tsipra και στην «σκληρή» του διαπραγμάτευση (και τώρα που ξεφτιλίστηκαν τουμπεκιάζονται), 
οι (εν πολλοίς αναμενόμενες…) εξελίξεις ανάγκασαν και τους νεοφιλελεύθερους να βαράνε… προσοχές!
Έτσι, ο «σκληρός» του είδους Στέφανος Μάνος –πρώην βουλευτής και υπουργός της Nουδούλας και ιδρυτής-πρώτος πρόεδρος της νεοφιλελεύθερης Δράσης- δε δίστασε να εγκωμιάσει τον mister Tsipra, για την υποταγή του στο Μνημόνιο και τους διεθνείς τοκογλύφους, με σχόλιο που ανήρτησε στο facebook:
«Απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης είμαι βαθιά δύσπιστος. Αλλά ομολογώ ότι ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη με την κ. Μέρκελ ήταν εξαιρετικός. Ελπίζω ότι τις ελπίδες που γέννησε θα μπορέσει να τις μετουσιώσει σε πράξεις .
Mister Tsipra, να χαίρεσαι τον νέο θαυμαστή σου!

Η διεθνής απήχηση της Χρυσής Αυγής
Όσο πίσω και αν ψάξετε στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού κράτους, δεν θα βρείτε άλλη περίπτωση Ελληνικού πολιτικού κόμματος, που να έχει μιμητές, θαυμαστές και πιστούς οπαδούς σε ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Χρυσής Αυγής.
Και δεν εννοώ τα παραρτήματα των ελλαδικών κομμάτων, που συστήνονται στην αλλοδαπή, για τις ανάγκες της ομογένειας. Εννοώ αυτοτελώς ιδρυμένα λαϊκά κινήματα, με τους δικούς τους ηγέτες και τα δικά τους στελέχη, που εγκολπώνονται την ιδεολογία, τα σύμβολα και τα πολιτικά προγράμματα της Χρυσής Αυγής και απευθύνονται στον ντόπιο πληθυσμό.
Ορισμένα μάλιστα από αυτά δημιουργήθηκαν χωρίς προηγούμενες συνεννοήσεις με στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου, ακολουθώντας απλώς τη βούληση των πολιτών στην χώρα τους, που διακρίνει στην πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής, ένα καινούριο όραμα για την Ευρώπη των Εθνών

Στην  Ισπανία παραδείγματος χάριν δημιουργήθηκε η  Amanecer Dorado, που χρησιμοποιεί ατόφια τα σύμβολα και το όνομα της Χρυσής Αυγής. Όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ του ιστότοπου iefimerida, αρχηγός της είναι ο Αντόνιο Βισέντο, άνθρωπος με σημαντική δράση στην Ισπανική πολιτική σκηνή. Ωστόσο στελέχη της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τη δημιουργία της amanecer dorado, παρά το γεγονός ότι το ισπανικό κόμμα χρησιμοποιεί απαράλλαχτα τα σύμβολα τους. 



Το λογότυπο της ισπανικής amanecer dorado [χρυσή αυγή] 

Χρησιμοποιεί ατόφια τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής, καθώς και τον αυτοπροσδιορισμό της ως λαϊκού συνδέσμου [movimiento popular]















Στην Ιταλία δραστηριοποιείται εδώ και καιρό η Alba Dorata, με ηγέτη τον Αλέξανδρο Γκαρντόζι, ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα, εξελληνίζει τρόπον τινά το όνομα του σε Alexandros αντί του ιταλικού Alessandro, 
Ο Γκαρντόζι αξιοποίησε την πλατιά δημοφιλία της Χρυσής Αυγής στη γειτονική χώρα, αντιγράφοντας επακριβώς τα πολιτικά της προγράμματα, προσαρμοσμένα φυσικά στις συνθήκες της σύγχρονης Ιταλικής κοινωνίας.





Το λογότυπο της ιταλικής Alba Dorata

Δεν είναι όμως μοναχά οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στις οποίες η Χρυσή Αυγή έχει πλατιά απήχηση.
Στον καθεστωτικό βρετανικό ιστότοπο galaxyA, δημοσιεύεται άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της πολιτικής κίνησης New Dawn, από βρετανούς εθνικιστές, τους οποίους κατηγορεί[!] ότι βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή και ετοιμάζονται να οργανώσουν συγγενικό ιδεολογικά κόμμα, στο Λονδίνο.
Αν και οι πολυπολιτισμικοί Εγγλέζοι δημοσιογράφοι δεν κρύβουν τους φόβους τους για μια πιθανή διείσδυση των ιδεών της Χρυσής Αυγής στη Βρετανία [λες και η διακίνηση Ιδεών αποτελεί έγκλημα] ωστόσο μέσα από τη ίδια την ανησυχία τους διαφαίνεται ξεκάθαρα η απήχηση που έχει η Χρυσή Αυγή στις λαϊκές μάζες της γηραιάς Αλβιώνος.

Στη Σουηδία παράλληλα, ανθεί ένα πολύ ισχυρό λαϊκό κίνημα υποστήριξης της Χρυσής Αυγής. 








Ημερήσιο δελτίο λαθρομετανάστευσης –

 παρά τρεις 400!

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 - 11:33      9
Ημερήσιο δελτίο λαθρομετανάστευσης – παρά τρεις 400!
Της κακομοίρας έγινε χθες Δευτέρα στο Αιγαίο, με όλο και περισσότερους εξ’ Ανατολών απρόσκλητους επισκέπτες να… προτιμούν (σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του νυν Π.τ.Δ.) την Ελλάδα. Ιδού το νέο… ρεκόρ αναλυτικά:
Δεκαεννέα (19) λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ''Ακρωτηρίου “ΒΑΣΙΛΙΚΗ” ν. Ψερίμου, δεκατέσσερις (14) στην περιοχή ''ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ'' ν. Λέσβου, είκοσι έξι (26) στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ' ν. Λέσβου, τριάντα πέντε  (35) στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΣΤΡΟ»  ν. Λέσβου, εβδομήντα επτά (77) στην περιοχή ''ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ'' Πλωμαρίου ν. Λέσβου, σαράντα τέσσερις (44) στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ'' ν. Λέσβου, τριάντα τρεις (33) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, τριάντα τρεις (33) στην περιοχή ''ΚΟΥΡΟΥΝΤΕΡΑ'' (ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ) ν. Σάμου, τριάντα (30) στην περιοχή του όρμου Καρλοβασίου ν. Σάμου, σαράντα (40) στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Αγαθονησίου και σαράντα έξι (46) στην περιοχή “ΔΕΗ” Χίου.
Σύνολο: 397 μέσα σε μια μόνο ημέρα! 
Ένα μεγάλο χωριό! 
Προσεχώς δε, όταν θα φτιάξει για τα καλά ο καιρός, από τα (μεγάλα) χωριά θα πάμε στις… κωμοπόλεις!
(ΥΓ) 1: Έτοιμα τα δωμάτια, διαμερίσματα κ.τ.λ. συντρόφισσα Χριστοδουλοπούλου; Τελείωνε, γιατί τ’ αδέρφια μας οι μετανάστες δε μπορούν να περιμένουν άλλο!
(ΥΓ) 2: Ζήτω οι… «κόκκινες γραμμές» του προέδρου Πάνου!