Σελίδες

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ολυμπιακό πνεύμα….από τα στάδια στα ολυμπιακά στριπτιτζάδικα. Μηπως είναι η ώρα του επαναπατρισμού των Αγώνων;


Η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δανείστηκε από το μεγαλείο του Ελληνισμού το πνεύμα της Δημοκρατίας και του Ολυμπισμού. Δυστυχώς, η Παγκόσμια τάξη μετέτρεψε την Δημοκρατία σε Ολιγαρχική δικτατορία ενώ τον Ολυμπισμό σε μια ανήθικη μηχανή κέρδους.
Είναι έκδηλη η υποψία ανθελληνισμού στις αποφάσεις των «Αθανάτων» της Δ.Ο.Ε (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) καθώς προσπαθούν να αφαιρέσουν οτιδήποτε ελληνικό (όπως στην περίπτωση της Ελληνορωμαϊκής πάλης), με το πρόσχημα οτι  είναι «αντιεμπορικό άθλημα» χωρίς τηλεθέαση, την ώρα που συζητούν να εντάξουν στα Ολυμπιακά Παιχνίδια (Οlympic Games) όπως τα ονομάζουν,  το pole dancing, έναν αισθησιακό χορό σε μπάρα που παραπέμπει σε στριπτιτζαδικα και οίκους ανοχής.
Το πρόβλημα της ανηθικότητας ξεκινάει δεκαετίες πίσω με την είσοδο των μεγάλων χορηγών και την εμπορευματοποίηση καθε ηθικής αξίας. Στον βωμό του κέρδους λοιπόν οι αθλητές γίνονται «βιονικοί» με απίστευτες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών (doping) που τους οδηγούν ακόμη και στην αλλαγή φύλου, όπως στην περίπτωση της Ανατολικογερμανίδας σφαιροβόλου Xainti Grieger που μετεξελίχθηκε σε... Andrea Grieger.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι κάποιοι που αυτή τη στιγμή κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο, στη ρημαγμένη από τους δοσίλογους πολιτικους, Ελλάδα είναι εκείνοι που χορηγούσαν τις φονικές ουσίες σε δεκάδες συμπατριώτες τους με σκοπό την προπαγάνδα των μεταλλίων. Ένας απο αυτούς είναι και ο (σε όλους μας γνωστός υπουργός οικονομικών της ενωμένης Γερμανίας) Β. Σόϊμπλε, για να αντιμετωπίσει της πλαστές επιτυχίες των Ανατολικογερμανών.
Υπάρχει ακόμη και περίπτωση εθνικής ομάδας γυναικών στο βόλεϊ που οδηγήθηκαν σε ομαδικές εκτρώσεις δολοφονώντας τα παιδιά τους για να πετύχουν ενά βιολογικού τύπου ντόπιγκ.
Σε μια τέτοια διεφθαρμένη παγκομιοποιημένη κοινωνία που σκοπό έχει την προώθηση στρεβλών  προτύπων ΄΄βρώμικων΄΄και ανήθικών αθλητών, σεξιστικών παραστάσεων και ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας πρέπει να αντιπροτείνουμε ένα Ολυμπιακό πνεύμα με ΄΄ευ αγωνίζεστε΄΄. Η ιδέα του μόνιμου επαναπατρισμού των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία που προτάθηκε το 1980, αλλα δεν επιτρέψαν τα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα να ευδοκιμήσει, είναι πιο επικαιρη από ποτέ.
Ένα τέτοιο εγχείρημα θα έδινε ενά πολιτικοοικονομικό πλεονέκτημα στην χρεοκοπημένη Ελλάδα που θα την καθιστούσε την παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού με μια πολεμική ουδετερότητα όμοια με αυτήν της τραπεζικής  Ελβετίας. Η μείωση των πολεμικών εξοπλισμών θα ήταν ικανή να συντηρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η προστασία της Ελλάδος θα ήτάν παγκόσμια προτεραιότητα. Οι χορηγίες μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος των εξόδων ενώ η ανάπτυξη του τουρισμού θα πολλαπλασίαζε τις θέσεις εργασίας.
Η ύπαρξη ομοιομορφίας στις στολές και των εξοπλισμό, μια και όλοι θα αγωνίζονταν με τους ίδιους όρους θα μείωνε τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αθλητών ενώ ταυτόχρονα θα αύξανε τον ανταγωνισμό των χορηγών για το μονοπώλειο προς όφελος της Ελλαδος.
Η μη ύπαρξη μεταλλίων θα ενίσχυε την άνοδο του ερασιτεχνισμού και την καθαρότητα των αθλητών με αυξημένα μέτρα κατά του ντόπιγκ και ισόβιο αποκλεισμό από τους αγώνες.
Παρόλα αυτά η αίγλη και μόνο των αγώνων θα επαρκούσε για ισοσταθμίσει το χρηματικό δέλεαρ.
Η ιδιομορφία του χώρου της αρχαίας Ολυμπίας είναι τέτοια που δεν θα επέτρετε πολλαπλές εγκαταστάσεις άρα θα αποκλείονταν αθλήματα με πολλά γήπεδα ή η διοργάνωση θα απλώνονταν σε όλη την Πελοπόννησο ή την Ελληνική επικράτεια με κέντρο όμως την Ολυμπία.
Στο θέμα της συμμετοχής των χωρών και των αθλητών, η Ελλαδα πρέπει να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία σαν διοργανώτρια, ενω θα επιτρέπονταν σε μόνο σε φίλιες χωρες η συμμετοχή των αθλητών τους και σε χώρες χωρίς πολεμικές συρράξεις ασκώντας έτσι ισχυρότατη εξωτερική πολιτική για εκεχειρία.
Μπορούμε λοιπόν να ακολουθήσουμε την κληρονομιά των προγόνων μας χωρίς να ντρεπόμαστε για το κατάντημα της από πολικοοικονομικά λομπι, και βγαίνοντας έτσι από το οικονομικό αδιέξοδο και την απομόνωση που μας έφεραν.
                                                                                                

                                                             Politicos katapeltis.blongspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου