Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013


ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

 ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 

4.000.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

15f098_19

Σχεδόν 4.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δεν έχουν καμία πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (αυτοί και τα παιδιά τους) ή, εάν έχουν, την πληρώνουν από την τσέπη τους, ως αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής ύφεσης και των Μνημονίων που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια! Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ βάζει και την «ταφόπλακα» στους εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, με την απίστευτη εγκύκλιο που καλεί τους φαρμακοποιούς να μη χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Τα παραπάνω δραματικά στοιχεία, που αφορούν τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα συμπολίτες μας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα».
Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, σήμερα ο οργανισμός εξυπηρετεί 6.171.000 με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ είναι καταγεγραμμένοι 3.068.000 ανασφάλιστοι! Αυτό σημαίνει ότι το 50% του πληθυσμού (που αντιστοιχεί στον πληθυσμό μιας Αθήνας) δεν έχει καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ.
Ανάμεσά τους είναι καρκινοπαθείς που βλέπουν το νήμα της ζωής τους να κόβεται μέρα με την ημέρα, όχι γιατί δεν μπορούν να πολεμήσουν την ασθένεια, αλλά επειδή δεν έχουν 2.000 και 3.000 ευρώ τον μήνα για τη θεραπεία τους.
Σε αυτούς τους 3.068.000 ανασφάλιστους πολίτες υπάρχουν άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα και χρειάζονται τα αναγκαία φάρμακα, διαβητικοί που χρειάζονται κάθε μέρα ινσουλίνη, αλλά και χιλιάδες άρρωστα μωρά, νεαρές γυναίκες και παλικάρια, που χρειάζεται να υποβληθούν σε μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους.
Ολα αυτά τα παιδιά των ανασφάλιστων βρίσκουν την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων κλειστή εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να ανοίξει -με την περιβόητη ανάπτυξη- δουλειές για να βρει εργασία ο πατέρας και η μητέρα τους που είναι άνεργοι. Οι ανασφάλιστοι γονείς δεν έχουν τα χρήματα για να μπει το παιδί τους στο χειρουργείο και να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη, την κύστη στο στήθος ή, ακόμα, χειρότερα να κάνει τη χημειοθεραπεία του!
Επίσης υπάρχουν και 3.000.900 χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και χωρίς ταυτοποίηση! Σε αυτόν τον τεράστιο πληθυσμό υπάρχουν φυσικά και άνεργοι. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των ειδικών, ο αριθμός των ανασφάλιστων στην Ελλάδα, και με αυτή την κατηγορία ανθρώπων, δεν αποκλείεται να αγγίζει τους 4.000.000 πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου