Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Μια μεγάλη αλήθεια από το Institute of Economic Affairs 

για τους μετανάστες.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2013
shadow_economy.JPGΛοιπόν όπως μας δείχνει ο σχετικός πίνακας του Institute of Economic Affairs , οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους λιγότερους μετανάστες ως ποσοστό του πληθυσμού τους έχουν καλύτερη οικονομία, από τις χώρες που έχουν πολλούς μετανάστες.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα η Πορτογαλία η Ισπανία και η Ιταλία, οι χώρες δηλαδή με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα έχουν περισσότερους μετανάστες ως ποσοστό σε σχέσημε τον πληθυσμό τους .
Ενώ οι χώρες όπως η Σουηδία η Νορβηγία Γαλλία Ολλανδία Αγγλία Βέλγιο, οι χώρες δηλαδή με τα λιγότερα οικονομικά προβλήματα, έχουν και τους λιγότερους μετανάστες ως ποσοστό του πληθυσμού τους.
Εδώ πρέπει να προβληματιστούμε, γιατί συμβαίνει αυτό;
Γνώμη μου είναι ότι ένας από τους λόγους που οι χώρες με τους περισσότερους μετανάστες είναι εξαθλιωμένες οικονομικά, είναι το γεγονός ότι οι μετανάστες εργάτες υποβαθμίζουν την οικονομία, δεν ξοδεύουν τα λεφτά τους στην χώρα φιλοξενίας τους, με αποτέλεσμα να στεγνώνει η αγορά από ρευστό.
Μην κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε τους μετανάστες της Γερμανίας, γιατί η Γερμανία είναι εξαγωγική χώρα, με αποτέλεσμα αν ο έλληνας μετανάστης της Γερμανίας στέλνει λεφτά εδώ στην Ελλαδα, αυτά ξαναγυρίζουν στην Γερμανία γιατί ξοδεύονται πάλι για την αγορά γερμανικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου